Sveriges Television

Sveriges Television, även kallat SVT, är Sveriges public service-företag. Det innebär att de, på uppdrag från staten, ska sända ett varierat programutbud som är underhållande, allmännyttigt och passar alla åldrar, språk med mera. SVT grundades den 4 september 1956. 


I dag har SVT ansvar för kanalerna SVT1, SVT2, SVT24/Barnkanalen och Kunskapskanalen. Den sistnämnda sköter de tillsammans med Utbildningsradion, även kallat UR. SVT har även internettjänsten SVT Play där de sänder olika TV-program.


SVT är finansierat genom den obligatoriska tv-licensen och alla SVT:s program är utan reklam då det inte är tillåtet. Det är kanalens uppgift att granska myndigheter, organisationer och företag som har inflytande över Sveriges politik och kanalen ska därför verka oberoende av olika politiska grupper. 

igår 17:16
Michelle Coleman vann guld på 50 meter fritt på kortbane-EM i Bukarest, Rumänien.
igår 13:38
Fasader blir konstverk, rymden ska ringas och kungligheter ska mingla med pristagare. Här är de viktigaste punkterna under Nobelveckan.
igår 10:00
Det blir skådespelaren Shima Niavarani som leder nästa års upplaga av Guldbaggegalan. Niavarani har tidigare bland annat programlett Melodifestivalen i SVT.
igår 07:02
Hooja blir första gäst när "Musikhjälpen" drar i gång på SVT och i Sveriges Radio nästa vecka. Skogsdisco-duons liveframträdande följs under programmets premiärkväll av Cornelia Jakobs, enligt ett pressmeddelande från SR.
igår 06:02
Hugh Grant som en Oompa Loompa, Bradley Cooper i lösnäsa och historien om hur prins Williams träffade Kate. Det är några av höjdpunkterna på tv och bio. Här är veckans filmer och serier.
2 dagar sedan 21:24
Det blev 240 landskamper. Caroline Seger har tackat för sig i svenska landslaget efter 18 år. Efter matchen mot Spanien firades ikonen av spanska och svenska spelare.
2 dagar sedan 21:10
Två män döms till fängelse för att ha våldtagit en kvinna i en hytt på en Finlandsfärja i september, rapporterar lokala medier.
2 dagar sedan 14:42
Kajsa Bergqvist vet själv hur det är att få Bragdguldet – och hon håller inte igen med hyllningarna till Daniel Ståhl. Det Daniel gör är essensen av en bragd. Att göra det längsta kastet någonsin i en VM-final, när värsta konkurrenten precis gått förbi – det är svettigt bra, säger hon.
2 dagar sedan 12:22
Sverige körde över Polen med 25–1 i innebandy-VM. Samtidigt blev Emelie Wibron återigen bästa poänggörare genom tiderna i VM.
2 dagar sedan 10:03
Kalle Anka sänds varje jul klockan 15.00 på SVT. Den svenska traditionen skulle kunna få ett slut om Disney kräver för mycket pengar.
3 dagar sedan 12:12
Sverige följde upp krossen mot Slovakien med en till slut klar seger över Tjeckien i innebandy-VM.
3 dagar sedan 11:46
Den pappa i Älvsbyn som varit häktad misstänkt för flera grova övergrepp på barn har släppts på fri fot, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.
3 Dec, 18:44
För 57:e gången har Gävles stolthet, den 13 meter höga halmbocken, invigts. För Gävleborna är bockinvigningen det officiella startskottet på julen och som vanligt hade en stor skara samlats på Rådhusplatsen på första advent.
3 Dec, 01:54
En läkare på en vårdcentral i Västerbotten skrev ut medicinsk cannabis till barn och riskerar nu att få sin legitimation indragen.
2 Dec, 14:24
Sverige krossade Slovakien i VM-premiären i Singapore. Det blev seger med 20–3. Det var en väldigt rolig match att spela, säger fyramålsskytten Wilma Johansson till SVT.
2 Dec, 08:22
Jättekonserten "Together for a better day" återvänder till Avicii Arena i Stockholm nästa vecka. Galan leds av skådespelaren Ayan Ahmed och rapparen Jelassi. Det känns både bra, viktigt och typ lite självklart. Jag brinner ju för de här frågorna, säger Jelassi till TT.
1 Dec, 22:54
De svenska fotbollsdamerna missar OS i Paris efter 0–1 mot Schweiz. Bland spelarna är besvikelsen stor. Det känns väldigt ledsamt, säger lagkaptenen Kosovare Asllani.
1 Dec, 21:56
Snön föll i Luzern – och Sverige med den. OS-drömmen sprack i busvädret för ett svenskt landslag som spelat i motvind mest hela hösten. Schweiz vann med 1–0.
1 Dec, 19:22
Återstarten av kärnkraftsreaktorn Ringhals 4, som legat nere sedan natten till i onsdags, skjuts fram ytterligare ett dygn, rapporterar SVT Halland.
1 Dec, 12:11
Ossian Skarsgård spelar Love i SVT:s julkalender 2023 som heter "Trolltider - legenden om bergatrollet". Läs mer om Ossian Skarsgård här!
1 2 3 4 ... 112