Taylor Swift

Den amerikanska artisten Taylor Swift föddes den 13 december 1989 i Pennsylvania, USA. Redan som ung var hon intresserad av musik och uppträde på olika festivaler och karaoketävlingar. När hon flyttade till Nashville med familjen blev hon upptäckt av skivbolaget Big Machine Records som hon skrev kontrakt med. 

Hennes första album "Taylor Swift" sålde mer än 3 miljoner exemplar. Genombrottet var ett faktum.  

Under åren har hon vunnit ett antal priser, bland annat kategorin i årets artist 2009 av Billboard och bästa kvinnliga video i MTV Video Awards samma år. Hennes senaste album "1994" som hon producerade tillsammans med svenskduon, Max Martin och Shelback, vann en Grammy i kategorin bästa album under 2016. 

Hon har hamnat i dispyter med både Kanye West och Katy Perry under sin karriär. 

Hon har haft tidigare förhållande med kändisar som skådespelaren Tom Hiddlestone och artisten Calvin Harris. Swift toppade Forbes lista över de 100 kändisar som tjänade mest pengar, över 1,4 miljarder 2016. 

  

7 Jul, 19:26
Taylor Swift fortsätter att erövra världen, nu ändrar den tyska staden Gelsenkirchen namn inför den amerikanska stjärnans besök.
3 Jul, 10:02
Den skotske konstnären Michael Forbes anser att AI har en negativ inverkan på konsten. För att protestera har han målat över flera av sina egna verk.
2 Jul, 11:48
Världsstjärnan Taylor Swift har fått en egen utställning på anrika museet Victoria & Albert i London, rapporterar The Guardian. "The Taylor Swift. Songbook trail" är en hyllning till artisten, genom sångtexter, musikvideor, instrument, utmärkelser, samt plagg och accessoarer från hennes garderob.
24 Jun, 10:38
När fansen skrek "Taylor Swift är död" under ett DJ-set med Charli XCX i brasilianska São Paolo på söndagen, fick artisten nog. Nu riktar Charli XCX kritik mot sina fans och säger att hon "inte tolererar" sådant beteende, skriver Variety. Efter söndagens show svarade hon fansen skriftligen i en Instagram story.
18 Jun, 15:18
En cd-skiva med tidiga Taylor Swift-låtar har sålts på auktion för motsvarande drygt 130 000 kronor, skriver Billboard. På cd-skivan med covers av bland andra Dixie Chicks (numera The Chicks) och Dolly Partons låtar, finns en bild på en ung Taylor Swift, ett telefonnummer och en adress till en webbsida.
14 Jun, 08:02
Inflationen sjunker, men mindre väntat. Det kan delvis förklaras av stigande hotellkostnader – till viss del en Taylor Swift-effekt, menar bedömare. Det kan finnas en temporär Swift- eller Eurovisioneffekt här, säger chefsekonomen Alexandra Stråberg.
14 Jun, 00:20
Har Donald Trump tappat mark inom Republikanerna efter sin dom i maj? Knappast. På torsdagen hyllades expresidenten i Washington. Han kommer krossa motståndet i valet, säger Tom Emmer, republikan i representanthuset.
13 Jun, 16:12
Taylor Swifts fans gav upphov till seismisk aktivitet vid fredagens konsert vid Murrayfield stadium i Edinburgh, skriver The Guardian.
13 Jun, 07:22
Här är låtarna som Spotify tror kommer att strömmas mest i sommar. Listan är uppdelad i två delar, en för Sverige och en för hela världen.
13 Jun, 07:16
Svenskt eller utländskt, pop, rock, rap eller country? Vilka blir de stora låtarna som dominerar sommaren 2024? Musikexperterna verkar eniga om att Sabrina Carpenter och Benjamin Ingrosso blir vinnarna.
5 Jun, 14:34
Taylor Swift har utsetts till årets låtskrivare vid den amerikanska musikgalan BMI Pop Awards, skriver Billboard.
4 Jun, 07:28
Ska Netflix och Disney tvingas finansiera svensk film och tv? Där S och MP ser ett nytt sätt att stärka musklerna för det inhemska menar M att det i så fall blir tittarna som får stå för notan.
26 Maj, 10:46
Den försvagade kronan gör Sverige till ett billigt resmål för turister från länder med starkare valutor. Det skapar jobb och tillväxt. Men det kan även trissa upp priser på hotell, krogar och underhållning i Sverige i sommar.
23 Maj, 16:40
Den amerikanska regeringen stämmer konsert- och biljettjätten Live Nation och dess dotterbolag Ticketmaster. De anklagas för att ha monopoliserat marknaden för livearrangemang och konserter i USA.
23 Maj, 09:12
Taylor Swift slog publikrekord tre dagar i rad på Friends arena i Stockholm. Det nya rekordet för en enskild konsert är 60 243 personer, uppger arrangören.
21 Maj, 07:50
Alice Teodorescu Måwe (KD) gillar Leonard Cohen medan Charlie Weimers (SD) har det amerikanska veteranrockbandet Lynyrd Skynyrd som personlig favorit. Liberalernas Karin Karlsbro gillar i stället västtyska Nenas "99 Luftballons" från 1983.
19 Maj, 09:56
Trots stora folkmassor och ovanlig majvärme beskrivs stämningen innan och under Taylor Swifts konserter som lugn och snäll. Även megastjärnans andra konsert i Sverige får höga betyg av recensenterna.
18 Maj, 17:26
2020 skulle hon få se Taylor Swift live. Då blev konserten inställd på grund av pandemin. I dag finns det ingenting som stoppar Anna Sendra. Det kommer att bli en helt otrolig upplevelse, säger hon i solen utanför Friends arena i Solna.
18 Maj, 12:23
Världsstjärnan Taylor Swift är på besök i Stockholm för att uppträda på Friends arena. Under sin vistelse har det inte snålats på lyxen.
18 Maj, 02:16
Fansen på popstjärnan Taylor Swifts konsert på Friends Arena under fredagskvällen höll hårt i mobilerna.
1 2 3 4 ... 13