Victor Nilsson Lindelöf

Fotbollspelaren Victor Nilsson Lindelöf föddes 17 juli 1994 och växte upp i Västerås.


Under uppväxten spelade han för klubbarna Västerås SK, Västerås IK och IK Franke.


Victor Nilsson Lindelöfs växande karriär


Med Victors hjälp tog sig Västerås SK upp till Superettan 2010.


2012 påbörjade han ett femårskontrakt som försvarare för portugisiska Benefica B. Tre år senare skrev han ett A-truppskontrakt som är giltigt till juni 2020.


Sommaren 2016 kunde Nilsson Lindelöf i sällskap av Oscar Hiljemark och John Guidetti skryta med att ha fått sina egna actionfigurer.


Nilsson Lindelöf finns dessutom som spelare i Fifa17.


Victor finns på Instagram under namnet victorlindelof och på Twitter under @vlindelof.


Victor Nilsson Lindelöfs fru Maja


Victor, eller "Vigge" som han kallas, är tillsammans med flickvännen Maja Nilsson, som han köpte en lägenhet med i Västerås sommaren 2017.


I samma veva blev det också en stor världsnyhet inom sporten att Victor Nilsson Lindelöf är klar för Manchester United. Ett kontrakt som är värt hela 342 miljoner kronor. En helt okej lön för en ung kille från Västerås.

26 Jun, 13:30
Manchester United plöjer ned över en halv miljard kronor på att bygga om sin träningsanläggning.
12 Jun, 05:30
Frankrike, England och Portugal. De får flest röster när de svenska landslagsspelarna tippar vilket lag som vinner fotbolls-EM. Frankrike är alltid starka, säger Victor Nilsson Lindelöf.
8 Jun, 21:38
Förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson och spelarna är överens. Det här håller inte. Tio insläppta mål på fyra matcher är inget annat än ett underbetyg. Jag håller med om att vi släpper in enkla mål, säger Tomasson.
8 Jun, 19:58
I väntan på Zlatan, det här: Fortsatt goda spelmässiga intentioner som på nytt kantades av svåra defensiva misstag. Därför hade Serbien roligast på förfesten och gav Jon Dahl Tomasson hans tredje förlust på fyra landskamper. Det är en besvikelse, säger Emil Forsberg efteråt.
8 Jun, 16:52
Emil Forsberg och Gustaf Nilsson kliver in från start i kvällens landskamp mot Serbien.
7 Jun, 14:36
Vad: Landskamp.
7 Jun, 14:30
Zlatan Ibrahimovics enastående karriär väcker mängder av minnen och starka känslor. Inte minst hos gårdagens, dagens och framtidens landslagsspelare. Han är en förebild för alla människor på planeten, säger Dejan Kulusevski.
7 Jun, 13:54
Träningsmatch mot Serbien på lördag och hyllning till Zlatan Ibrahimovic. Då hoppas förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson på en bra fest – och medger att han gärna hade spelat med Ibrahimovic under sin karriär. En stor personlighet som betytt mycket för Sverige, säger dansken.
6 Jun, 06:04
En vänsterback med uppdraget att smyga sig in på mittfältet. Mot Danmark laborerade Sverige med formationen. Det är något vi kan bygga på, säger Dejan Kulusevski.
5 Jun, 22:46
Mot Danmark fick Alexander Isak chansen centralt. Då smällde anfallaren in Sveriges kvittering. Det kändes bra. Det var ett viktigt mål, säger 24-åringen efter 1–2-förlusten på Parken.
5 Jun, 20:54
"Nya" Sverige var på väg mot kryss i derbyt mot Danmark. Då avgjorde Manchester United-stjärnan Christian Eriksen. Blågults danske förbundskapten Jon Dahl Tomassons återkomst till Parken slutade i en 1–2-förlust. Om du jämför med matcherna i mars så tycker jag att vi har tagit steg i rätt riktning, säger Tomasson.
5 Jun, 17:56
Greklandsproffset Niclas Eliasson får göra A-landslagsdebut mot Danmark på ett utsålt Parken. "Han ger oss något annat och har varit briljant under träningarna", säger Sveriges förbundskapten Jon Dahl Tomasson.
4 Jun, 15:46
Ursäkta röran, vi bygger om. Den danske arkitekten Jon Dahl Tomasson vill ge Sveriges fotbollslandslag en internationell stil. Vi är under ombyggnation och en byggarbetsplats är inte alltid vacker, säger förbundskaptenen.
4 Jun, 14:22
Vad: Vänskapslandskamp i fotboll.
4 Jun, 14:00
I slutet av februari vårdades Kristoffer Olsson i respirator efter att ha drabbats av flera små blodproppar i hjärnan. Tre månader senare firade landslagsmittfältaren FC Midtjyllands mästerskapstitel på innerplan.
4 Jun, 13:34
I april utsattes Alexander Isak för ett inbrott i sitt hem i England. Nu berättar stjärnanfallaren om händelsen. Jag mår bra trots allt, säger Isak på en presskonferens.
3 Jun, 15:24
Efter en lång Premier League-säsong återstod en match för landslagsstjärnan Dejan Kulusevski med klubblaget Tottenham. En uppvisningsmatch – i Australien. Det var jobbigt, men man måste bara acceptera att man inte kan bestämma allt i livet, säger den nyblivne pappan.
2 Jun, 13:58
I Premier League smällde anfallaren Alexander Isak in 21 mål för sitt Newcastle. I landslaget väntar han fortfarande på sitt första mål under Jon Dahl Tomassons ledning, men förbundskaptenen hyllar 24-åringen. Varje gång jag tittar på hans matcher så ler jag, säger dansken.
4 Apr, 22:30
Arsenal fick låna serieledningen i ett dygn – sedan tog Liverpool tillbaka den. Alexis Mac Allister avgjorde i 3–1-segern över jumbon Sheffield United. Samtidigt vann Chelsea ett galet stormöte mot Manchester United med 4–3.
30 Mar, 23:18
Victor Nilsson Lindelöf tvingades kliva av när Manchester United spelade 1–1 borta mot Brentford i en galen avslutning av Premier League-mötet.
1 2 3 4 ... 10