Youtube

Youtube är en webbplats som är baserad på videoklipp som personer lägger upp. Idag är det en plattform för musik, sport, tv-serier med mera. Bakom sajten ligger Chad Hurley, Steve Chen och Jawed Karim. Den sistnämnda var den första att lägga upp ett klipp efter lanseringen under slutet av 2005. Me at the zoo hette klippet, och är 19 sekunder långt och visar när Karim besöker djurparken i San Diego. 


Idag är Youtube den näst största sökmotorn efter Google och har dagligen 100 000 klipp som laddas upp. Siffror har visat att värdet av sidan ligger, uppskattningsvis, mellan 600 miljoner dollar till en miljard. Över en miljard videoklipp visas dagligen och under 2010 angav Google att Youtube får över två miljarder sökträffar varje dag. 


Webbplatsen lanserades i Sverige officiellt 2008. 

igår 08:12
Låten "Rich men north of Richmond" blev genombrottet och Oliver Anthonys karriär etableras nu med hjälp av en av USA:s större agenturer, UTA, skriver Deadline.
19 Sep, 09:52
Youtube stoppar all annonsering på Russell Brands Youtubekonto. Det innebär att den brittiske komikern inte längre kan tjäna pengar på plattformen.
17 Sep, 08:08
Uppsala Gitarrfestival firar 20 år med över sextio medverkande artister från tre kontinenter. En av veteranerna som inviger festivalen är nestorn Göran Söllscher. Det här är en av världens finaste gitarrfestivaler att få spela på, säger han.
16 Sep, 18:26
Russell Brand anklagas av flera kvinnor för bland annat våldtäkt och sexuella övergrepp. Själv tillbakavisar komikern de påstådda brotten i en video på sociala medier.
15 Sep, 11:46
Manfred Erlandsson är en svensk youtuber. Här kan du läsa allt om Manfred Erlandsson: ålder, familj, låtar och partner.
7 Sep, 11:53
Efter premiären av Förrädarna riktar Lucas Simonsson nu hård kritik mot TV4.
4 Sep, 21:52
Efter flera år av spekulationer och anmärkningsvärt kryptiska ledtrådar, tillkännager Rolling Stones att de snart släpper sitt första studioalbum med nyskrivet material sedan 2005, skriver Variety.
3 Sep, 18:14
Mannen delade en film på en koran som brändes på en grill tillsammans med bacon. Filmen ljudsattes med musik starkt förknippad med moskéattacken i Christchurch i Nya Zeeland, där 51 personer mördades. Nu ställs han inför rätta för hets mot folkgrupp.
2 Sep, 07:44
Från camera obscura till Onlyfans. Håller mänskligheten på att tappa kontrollen över bildmediet? Det här är vår push för mer bildning kring bild i samhället, säger Maximilien Van Aertryck bakom filmen "And the king said what a fantastic machine".
28 Aug, 05:00
Nu blir det lättare att säga nej till Elon Musk. En ny lag gör att bolag som X, tidigare Twitter, måste göra mer som användarna önskar. Annars får de EU på sig.
26 Aug, 07:40
"Rich men north of Richmond" har blivit en osannolik hit över sommaren, med över 40 miljoner visningar på Youtube. Nu menar sångaren att hans budskap feltolkats av politiska tyckare, rapporterar Deadline.
24 Aug, 14:08
Ny studio, ny sändningsdag – och ny programledare. Men "Bingolotto"-publiken kommer att känna igen sig när säsongen drar i gång på söndag.
22 Aug, 11:32
Första försöket blev en stor publikframgång. Nu är Joakim Lundell tillbaka med en ny skräckfilm – och det på nolltid. Det har varit ett smärre helvete, säger han.
21 Aug, 15:04
Efter succén för den virala "högerlåten" "Rich men north of Richmond" går Billy Bragg till motangrepp. Den brittiske låtskrivaren och arbetsrättsförespråkaren har skrivit en motlåt, enligt The Guardian.
20 Aug, 07:48
Etta på Spotify, på Apple Music, på Youtube och Itunes i USA. Oliver Anthonys låt "Rich men north of Richmond" har på kort tid blivit en av de mest spelade – och kontroversiella – låtarna i hemlandet, skriver BBC.
18 Aug, 09:44
Influeraren Pontus Rasmusson har blivit avstängd från Instagram efter att ha brutit mot "uppförandekoden".
14 Aug, 11:18
"The death of Randy Fitzsimmons" – bandet The Hives första album på elva år – får ett varmt mottagande av flera internationella musikkritiker.
10 Aug, 21:58
Den kände kocken från Youtube, Daniel Sancho Bronchalo, har erkänt att han styckat upp sin pojkvän och försökt gömma kroppsdelarna.
10 Aug, 03:00
Presidentkandidaten Fernando Villavicencio har skjutits ihjäl i samband med ett valkampanjsmöte i huvudstaden Quito på onsdagskvällen, lokal tid. Minst nio andra personer skadades i attacken och landet befinner sig nu i undantagstillstånd.
2 Aug, 07:32
Efter andraplatsen i "Drag race Sverige" får Gabriel Fontana en roll i musikalen "Den lilla sjöjungfrun – the musical". — Rollen är som gjord för mig, säger Fontana till TT.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.