Rihanna inspireras av det svenska musikundret,
1 av 4
Rihanna inspireras av det svenska musikundret, - Foto: Stella Pictures
I höstas gick den svenska publiken miste om två konserter då Rihanna blev sjuk.
2 av 4
I höstas gick den svenska publiken miste om två konserter då Rihanna blev sjuk. - Foto: SCANPIX
Här uppträder hon med Coldplays Chris Martin.
3 av 4
Här uppträder hon med Coldplays Chris Martin.
Rihanna kommer att uppskatta sin tid i Sverige.
4 av 4
Rihanna kommer att uppskatta sin tid i Sverige. - Foto: SCANPIX

Rihanna inspireras av Sverige

Det svenska musikundrets slagkraft allt tydligare. En av de som beundrar Sveriges musikscen är ingen mindre än världsstjärnan Rihanna.


Att Rihanna kommer till Sverige och Peace & Love i sommar har knappast undgått någon som varit vaken de senaste veckorna. I en intervju med Expressen tidigare i april gav hon sin syn på det som kommit att kallas det svenska musikundret.

- Det finns så mycket som jag kommer inspireras av musikmässigt. Det finns så mycket kreativitet i Sverige och jag kommer verkligen att uppskatta min tid där, sa den 24-åriga stjärnan.

Jay-Z-protegén Robyn Rihanna Fenty tog sina första steg i rampljuset 2005 med låten Pon de replay för att 2007 bli världsstjärna med låten Umbrella och har sedan dess bara klättrat och klättrat, för att 2012 vara den klarast lysande stjärnan på musikhimlen.

Rihanna är den yngsta kvinnan någonsin att ha haft elva singlar på Billboards förstaplats. Sammanlagt har hon sålt 25 miljoner album och 60 miljoner singlar över hela världen sedan 2005.

Hennes konsert på Peace & Love i sommar blir hennes enda i Sverige i år och det lär vara en ganska efterlängtad konsert då hon i november förra året ställde in två av tre konserter i Sverige på grund av sjukdom. Den konsert som väl blev av i Globen fick bra kritik av såväl publik som recensenter. Något som stjärnan inte verkar ha glömt då hon är peppad inför Peace & Love-framträdandet.

- Jag ser definitivt fram emot att besöka Sverige, säger hon till Expressen.

Sin korta karriär till trots har Rihanna redan hunnit med att prova på skådespeleri och spelar mot bland andra Liam Neeson och Alexander Skarsgård i bioaktuella Battleship, som hittills dragit in nästan 130 miljoner dollar innan den ens haft USA-premiär.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.