Rihanna

Robyn Rihanna Fenty, känd under namnet Rihanna är en världskänd musikartist. Hennes musik är känd för sin blandning av soul, pop och R’n’B som ofta har inslag av jamaicansk dancehall. Hon föddes 20 februari 1988 i St. Michael på Barbados. År 2005 slog hon igenom internationellt med debutsingeln Pon De Replay som var en renodlad dancehall-låt och tog sig in på den amerikanska och brittiska singellistan, och etta på Swedish dance chart.


År 2003 blev hon upptäckt av producenten Evan Rogers, som tidigare arbetat med bland annat Christina Aguilera och Kelly Clarkson, när han var på semester i Barbados. De spelade in en demoskiva som skickades runt till olika bolag och efter en audition med Jay-Z fick hon skivkontrakt med Def Jam Records.


Rihannas största hit är låten “Umbrella” som var etta på singellistan i Storbritannien i tio veckor, något ingen lyckats med att ha på över tretton år. Den var 2007 årets mest framgångsrika singel.


Hon har vunnit elva olika musikpriser. Rihanna har även engagerat sig för välgörenhet, och utnämndes i februari 2017 till “Harvard Universitys Humanitarian of the Year”.


21 Nov, 04:04
Rapparen Asap Rocky ska upp i rätten för att ha vapenhotat och skjutit mot en tidigare vän för två år sedan. Det har en domstol i Los Angeles kommit fram till.
19 Nov, 08:42
Trots tidsstraff för vårdslös körning vann Max Verstappen formel 1-tävlingen i Las Vegas, som han kritiserat så hårt.
17 Okt, 10:14
Drake går in direkt på förstaplatsen på den amerikanska singellistan den här veckan med låten "First person shooter". Därmed har rapstjärnan samlat ihop 13 topplisteettor i USA. Bara Michael Jackson har lika många förstaplatser bland manliga artister, uppger Billboard.
24 Sep, 16:08
Den amerikanske r'n'b-stjärnan Usher blir huvudakt i halvtidsshowen av nästa Super Bowl, rapporterar Billboard.
29 Aug, 02:50
Rapstjärnan Eminem har formellt bett Republikanernas presidentkandidat Vivek Ramaswamy att sluta spela hans musik under valkampanjen.
21 Aug, 23:56
Rihanna och Asap Rocky har blivit föräldrar igen. Enligt källor till TMZ födde Rihanna ytterligare en son den 3 augusti i Los Angeles.
16 Aug, 04:06
Man vet att man är en superstjärna när man blir ämnet för en hel universitetskurs. Som sångerskan Taylor Swift, som nyligen hamnat på kurslistan på ett universitet i Arizona.
24 Jun, 15:36
Världsstjärnan Rihanna har bestämt sig för att sluta som vd för lyxunderklädesmärket Savage X Fenty, skriver bland andra The Guardian.
24 Maj, 21:16
Sångerskan Tina Turner har avlidit, 83 år gammal.Musikjournalisten Stefan Wermelin minns en "rivig" artist.Tina Turner levde på sin otroliga utstrålning och röst. Hon var rivig och visste hur en slipsten skulle dras, säger han till TT.
12 Maj, 10:00
Ett ton marmor, ljuspelare och 270 graders projektion utgör Alexander Wesselys nya utställning "Kortex" på Fotografiska i Stockholm.Efter att ha jobbat med några av världens största artister vill han komma nära människans råa kärna.
2 Maj, 10:40
Met Gala 2023: Här listar Nyheter24:s Quetzala Mikko Blanco Met Galas bäst och sämst klädda kändisar. Läs mer och se bilderna här.
27 Apr, 21:40
Artisten Rihanna kommer att i allra högsta grad sätta sin prägel på den animerade musikalfilm om smurfarna som planeras ha premiär 2025, rapporterar Deadline.
13 Apr, 06:54
Artisten The Weeknd som marmorskulptur och ett ljudverk i samarbete med 070 Shake. Det handlar om idoldyrkan när konstnären Alexander Wessely ställer ut på Fotografiska i sommar.
25 Mar, 07:12
Superhitten "This is America" anklagades för att vara ett plagiat – i princip identisk med en amerikansk rappares låt. Men nu har en federal domare avfärdat stämningansökan mot Childish Gambino, uppger Billboard.
22 Mar, 10:32
The Weeknd är världens mest populära artist. Det fastslår Guinness Rekordbok, som baserar rekordet på antalet strömningar på Spotify, skriver NME.
13 Mar, 05:14
Oscarsgalan 2023 är över. Här är alla snackisar från Oscars: Örfilsgate, Lady Gagas oväntade framträdande och Hugh Grants helkväll.
13 Mar, 02:56
Det blev ingen Oscar för Ruben Östlunds "Triangle of sadness". Inte heller Ludwig Göransson belönades på Oscarsgalan 2023.
13 Mar, 01:26
Det blev ingen Oscar för Ruben Östlunds "Triangle of sadness". Inte heller svenske låtskrivaren Ludwig Göransson belönades.I stället dominerade favoriten "Everything everywhere all at once" med sju guldstatyetter.
12 Mar, 18:26
Blir det några svenska priser? Får Tom Cruise sin första Oscar? Och hur många skämt blir det om "örfilsgate" i fjol?Här är de hetaste snackisarna inför Oscarsgalan i natt.
12 Mar, 13:34
Rihanna sjunger hans låt på Oscarsgalan i natt. Själv kan Ludwig Göransson få sin andra gyllene statyett.Man har väntat länge på den här dagen, säger han.
1 2 3 4 ... 28