Matt Corby gjorde nyligen sin andra utsålda spelning i Sverige.
1 av 3
Matt Corby gjorde nyligen sin andra utsålda spelning i Sverige. - Foto: Josefine Götestam
Och fansen kan inte få nog av den 22-årige australiensaren.
2 av 3
Och fansen kan inte få nog av den 22-årige australiensaren.
Men allt har inte varit en "walk in the park" för Corby som slog igenom väldigt ung.
3 av 3
Men allt har inte varit en "walk in the park" för Corby som slog igenom väldigt ung.

Matt Corby: “Jag betedde mig som en jävla idiot”

Han blev världskändis efter att ha kommit tvåa i australienska Idol som 16-åring. För Festival24 berättar Matt Corby, 22, om superhiten, depressionen och dödshotet.


Vad skulle Matt Corby göra om han var tjej för en dag?

– Jag skulle nog aldrig klara av att vara en tjej jag skulle vara helt neurotisk. Jag skulle sitta på mitt rum och gråta jämt. Tjejer har så många krav på sig, det skulle vara ett helt annat liv.

Han finns på instagram: mattcorby 

Trots utsålda konserter är det få som vet vem Matt Corby är till namnet. Hans första spelning i Sverige i fjol var dock en ren succé. Konserten sålde slut direkt och flera besvikna fans tvingades vända i dörren. Men nyligen fick de en ny chans på Kulturhusets tak, då Corby återvände till Sverige för en återigen utsåld konsert.

Matt Corby slog igenom som 16-åring i australiensiska idol. Men kort efter programmet flyttade han till London för att komma bort från vad han kallar "Idol-sjukan". Men det som skulle ta hans karriär till nästa steg utvecklade sig i stället till en mardröm. 

– Jag blev deprimerad och betedde mig som en jävla idiot i två år. Jag trodde att jag skulle bli en musikalisk legend och brände många broar. Jag trodde att hela världen kretsade kring mig.

Din musik låter mognare än din ålder, varför tror du att det är så?

– Musiken har alltid funnits där. Jag flyttade hemifrån när jag var 13 och turnerade landet runt med kyrkan i en buss. Vi gjorde sju gig i veckan. "Varför ska man plugga när man kan få göra det här?", tänkte jag.

Superhiten "Brother" blev en stor framgång och på flera forum spekulerar Corbys fans i vad låten egentligen handlar om. För Festival24 avslöjar stjärnan att inspelningen av "Brother" var nära att ställas in.

"Sprang på en trafikerad gata klockan tre på natten. Helt näck."

– Ingen vet detta, men vi spelade klädpoker och drack en hel del och blev väldigt fulla dagen innan inspelningen. Det hela slutade med att vi alla sprang på en trafikerad gata klockan tre på natten. Helt näck. Dagen efter spydde jag mellan tagningarna.


Vad handlar låten om?

– Jag vill inte prata om personerna som gav liv till låten, men killen hotade att döda mig. Det var jävligt seriöst, men när han bad om ursäkt och samtidigt förlät mig hade “Brother” ingen mening längre. Jag ville nästan inte spela låten mer, men man kan ju inte bara radera en sån stor hit, säger han och fortsätter:

– Om jag inte hade gjort det jag gjorde mot honom hade hans liv varit väldigt annorlunda på ett mycket dåligt sätt. Det var ett “silverlining moment”, säger Matt och syftar på talessättet "every cloud has a silver lining". På svenska: inget ont som inte för något gott med sig. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.