De Vet Du ställer gärna upp på Festival24:as brat-test.
1 av 4
De Vet Du ställer gärna upp på Festival24:as brat-test. - Foto: Mattias Hellström / Small Media
"Tränar nästan aldrig" Max två gånger i månaden enligt gruppen som för övrigt älskar hamburgare. Men alla har bra grundfysik, försäkrar de.
2 av 4
"Tränar nästan aldrig" Max två gånger i månaden enligt gruppen som för övrigt älskar hamburgare. Men alla har bra grundfysik, försäkrar de. - Foto: Mattias Hellström / Small Media
Under lördagen uppträdde de på Hultsfredsfestivalen.
3 av 4
Under lördagen uppträdde de på Hultsfredsfestivalen. - Foto: Mattias Hellström / Small Media
Johan Gunterberg till vänsster och Christopher Martland till höger kallar sig själva "hjärnorna" i Det Vet Du. Även om alla är överrens om att Tor är smartast.
4 av 4
Johan Gunterberg till vänsster och Christopher Martland till höger kallar sig själva "hjärnorna" i Det Vet Du. Även om alla är överrens om att Tor är smartast. - Foto: Mattias Hellström / Small Media

"Om man ligger med 1 utav 100 tjejer blir det ju oftare nu"

Festival24 träffar De Vet Du, humorgruppen som sålt platina och toppar Spotifys listor men nästan aldrig spelas på radio. Vi snackar brudar, bröstmuskler och genomför ett brats-test för att ta reda på sanningen.


De Vet Du

De Vet Du ligger också bakom sidan shitvadpin.se samt har ett eget teveprogram på kanal 5.se.

De Vet Du vaknade i Växjö i morse, spelade på Hultsfredsfestivalen under dagen och uppträder i Östersund ikväll. Ett rätt normalt tempo ändå för sommar-Sveriges mest bokade band med hela 70 spelningar från norr till söder

En klar fördel med att ha blivit kända är såklart att de får fler tjejer erkänner Christopher Martland, Johan Gunterberg, Tor Wallin och deras fjärde sidekick,"DJ Hunk"

–  Vi är ju kräsna men om man ligger med en utav hundra tjejer blir det ju oftare nu. Vi har ju lurat dem för vi är ju inte snyggare nu än vi var innan. 

Men det är inte alltid roligt att ha beundrare efter sig. 

– Det kan bli jobbigt och konstigt, somnär åtta tjejer satt och väntade utanför våra hotellrum en gång. 


Faktum är ändå att deras fanbase till största delen består av killar. 

– En vanlig missuppfattning är attvåra fans bara är skrikande småtjejer men den största gruppen somlyssnar på oss är killar mellan 18 och 25 år enligt Spotify.

Det är för övrigt på Spotify som den Universal-signade gruppen toppar listorna, men till radio hittar de nästan aldrig. 

– Både kommersiella kanaler och public service ärlångsamma med att plocka upp nya grejer. Folk i branschen går liksom på semesternu. Vadå semester?! Det här som vi gör är ju semester. 

– Trots att vi sålt Platina tar inte radio oss på allvar, namn som är 50 placeringar längre ned spelas mer. 

På Youtube har deras videos setts över fyra och en halv miljon gånger. Men att driva med sig själva kan lämna en viss eftersmak. Videon "Sture P" har bidragit till en stämpel som "stekare". 

Samtliga killar är från Lidingö men är enligt sig själva är de långt ifrån de "brats" som människor tror. Festival24 är dock skeptisk och genomför därför ett brat-test:

Om jag säger skumpa så säger ni?

– Dyrt, och att Tor får ont i magen av champagne. 

Hur mycket pengar tjänar ni?

– Massor, man får mycket för gig men vi hade betalat för att ha det här jobbet.

Båstad eller Borås?

Svår! Vet faktiskt inte. 

Vad har ni för vinterjackor?

– Lila Nikejackor som är sponsrade, vi har aldrig haft Canada Goose. Vi köpte tre till videonoch lämnade tillbaka dem. De kostade 22 000 kronor, kan du fatta? Vi var sjukt nervösa attnågot skulle hända med där jackorna. 

Var festar ni helst i Stockholm?

–  Spitfire och Café Opera, ställen där alla kommer in. Vi hatar VIP. Varför ska Marie Serneholt stå på hyllan liksom? 

/
/
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.