Bandet Imagine Dragons ligger bakom låten Radioactive. Här är ena halvan med Dan Reynolds, sångare,och  Daniel Platzman, trummis.
1 av 3
Bandet Imagine Dragons ligger bakom låten Radioactive. Här är ena halvan med Dan Reynolds, sångare,och Daniel Platzman, trummis. - Foto: Mattias Hellström /Smallmedia
"Det svåraste är med att turnera är att hålla sig frisk. Jag dricker äckliga mängder té" berättar Dan Reynolds för Festival24.
2 av 3
"Det svåraste är med att turnera är att hålla sig frisk. Jag dricker äckliga mängder té" berättar Dan Reynolds för Festival24. - Foto: Mattias Hellström /Smallmedia
"Framgången beror främst på att alla är perfektionister och ingen har något liv utanför musiken", konstaterar Dan Reynolds.
3 av 3
"Framgången beror främst på att alla är perfektionister och ingen har något liv utanför musiken", konstaterar Dan Reynolds. - Foto: Mattias Hellström /Smallmedia

"Jag har redan sagt för mycket"

Festival24 sätter oss ned med en halvan av Imagine Dragons och kommer ett steg närmare sanningen om deras stora hemlighet.


Imagine Dragons består av

Dan Reynolds, sångare. Ben McKee, bas. Wayne "Wing" Sermon, gitarr och Dan Platzman, trummor. 

Bekvämt tillbakalutade i en vit soffa i den provisoriska loge som består av presseningar sitter sångaren Dan Reynolds och trummisen Daniel Platzman från Imagine Dragons och väntar tålmodigt på att intervjuas. Det har varit en hel del sådant på den senaste tiden för det amerikanska bandet med rötter i Las Vegas.

–  Vi gör kanske 50 intervjuer i månaden uppskattar Dan Reynolds medan Daniel Platzman nickar.

Det finns en fråga som alltid kommer upp

Det finns en fråga som alltid kommer upp, nämligen den om deras ursprungliga namn. 


Imagine Dragons hette tidigare något annat, en mening som hade stor betydelse för bandet men som inte klingde helt rätt ändå. Genom att kasta om bokstäverna formade de ordet Imagine Dragons. Sedan dess har spekulationerna haglat om vad de ursprungliga namnet var. 

Nu lutar sig Dan Reynolds fram. 

– Vet du, jag ska berätta något för dig som vi inte sagt till någon, säger han och ser finurlig ut. 

"Svaret finns där" 

– På vårt första album finns det något som hintar om vad namnet var. Det kan finnas i bilden eller i texten på någon av låtarna. Så svaret finns där. Nu har jag redan sagt för mycket. 

Bland de tusentals anagram som Imagine Dragons bildar finns det vissa som känns mer sannolika än andra. 

Är det Adorning Images?

–  Bra gissning!

A roaming design? 

–  Vi kommer inte avslöja något. 

Hur medvetet PR-trick var det att starta den här namnleken? 

– Nej det var en total slump, erkänner Daniel Platzman och tillägger:

– Jag önskar att vi var så smarta.I början drev vi bara med det: "vad tror du att det är?" svarade vi när vi fick frågan. Fyra år senare är det plötsligt en stor hemlighet.

Något annat som få där ute känner till är att över 100 låtar producerades i skapandet av bandets album "Night Visions" innan tolv till slut kom med på albumet.


Hur känns det att "döda" 88 låtar? 

– Det är otroligt plågsamt, speciellt när man blir nedröstad. Men demokrati fungerar alltid, sju månader senare inser man att man hade fel. Prioriteringen har hela tiden varit att göra ett bra sammansatt album, säger Daniel Platzman.

Nog får man säga att de lyckats, Night Visions har sålt trippel platina i USA medan låten Radioactive ligger på topp 10-listan över vad vi svenskar lyssnar allra mest på Spotify just nu.

I kväll spelar Imagine Dragons sin första konsert i Sverige någonsin, på green stage 18.15 - 19.25.  

– Vi hoppas att kunna ge publiken all energi vi har säger Dan Reynolds och fortsätter: 

– Vi hoppas, och tror, att de ger oss samma sak tillbaka.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!