Fredag 14 Maj
Stockholm

Hello Roskilde! Vi listar veckans hetaste spelningar

Ho Hey! Här är artisterna du vill se på Roskilde.
1 av 7
Ho Hey! Här är artisterna du vill se på Roskilde. Foto: Ap
The Lumineers erövrar sakta men säkert världen. Tycker du att "Stubborn love" är den finaste kärlekslåten ever så vill du stå i folkhavet under torsdagen.
2 av 7
The Lumineers erövrar sakta men säkert världen. Tycker du att "Stubborn love" är den finaste kärlekslåten ever så vill du stå i folkhavet under torsdagen. Foto: Ap
Rihanna kommer till stan men får inte headlina.
3 av 7
Rihanna kommer till stan men får inte headlina. Foto: Ap
Metallica återvänder efter tio år på sin enda Europaspelning i sommar.
4 av 7
Metallica återvänder efter tio år på sin enda Europaspelning i sommar. Foto: Ap
Lykke Li är en av artisterna bakom Ingrid. Vi som saknat Lykke kan glädjas med att det finns mycket av henne i projektet.
5 av 7
Lykke Li är en av artisterna bakom Ingrid. Vi som saknat Lykke kan glädjas med att det finns mycket av henne i projektet. Foto: ©Erik Abel / Erik Abel
Hyllade Miguel förgyller söndagen.
6 av 7
Hyllade Miguel förgyller söndagen. Foto: Ap
Och vi ser fram emot hans show som ska andas den nygamla sortens RnB.
7 av 7
Och vi ser fram emot hans show som ska andas den nygamla sortens RnB. Foto: Ap

Festival24 är på plats, tälten är uppe och stämningen är på topp. Vi listar spelningarna att hålla koll på i veckan - och varför.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Roskilde

Festivalen har pågått sedan 1971 och är enligt många festivalare den ultimata campingfestivalen. 80 000 betalande gäster besöker festivalen i år. 

Torsdag: 

The Lumineers. Deras folk-rock erövrar just nu världen. Om du vill se ett band som Marcus i självaste Mumford & Sons har höjt till skyarna eller om du liksom vi inte kan få "Hoy Hey" ur hjärnan bör du defenitivt se dem klockan 19.00 på Odeon. 


Ingrid feat. Lykke li, Peter Björn och John, Miike Snow, Coco, J. Åhlund och gäster. 

Alltså vi vet! Samarbetet mellan ovanstående artister har resulterat i bolaget och musikkollektivet Ingrid. Nu undrar vi nyfiket vilka som är "gäster"? Med den här lineupen skulle vi inte bli så chockade om Robyn plötsligt kom ut på scen. I vilket fall är det en show vi inte tänker missa. Än så länge har de bara gjort exklusiva klubbspelningar men i dag tar Ingrid sig ut till Roskilde och avslutar kvällen på Orange klockan 01.00. 


Fredag

Rihanna får maka på sig för Volbeat

På fredag spelar Rihanna. Vi är nyfikna på vad drottningen av skandaler ska göra denna gång. Röka olagliga substanser på scen? Dyka upp en timme sent? Vi längtar efter Show Rihanna men att hon skulle headlina? Nej nej, det gör i stället danska Volbeat med Michael Poulsen i spetsen. Såså Riri, du är fortfarande Da One, typ. 22.30 spelar hon på Orange. 


Lördag

Metallicas enda Europakonsert i sommar

Ursäkta att vi är förutsägbara nu men alla borde få se Metallica i sitt liv. De har inte varit på Roskilde sedan 2003 och har pausat arbetet med sitt nya album för att komma tillbaka till Danmark på sin enda Europakonsert denna sommar. Vi är nyfikna på hur publiken kommer reagera på detta band som så många av festivaldeltagarna vuxit upp med. Blir det känslostormar? We think so. Metallica spelar på Orange 22.30. 


Söndag

Favoritartisternas favoritartist

När vi pratat med band som Bastille och Imagine Dragons denna sommar är det en artist de placerat högt upp på sin egen spellista: James Blake, 24 år gammal kommer sätta skön stämning över festivalen med "Limit to your love".. Se honom 14.30 på Orange. 


Bäst RnB-artisten just nu

Just nu leder han den förändringsvåg som RnB går genom. Genren har vunnit tillbaka sitt hjärta och sin själ från glittriga "kolla in min bil"-videos. Miguel är i och för sig uttalat svag för kvinnors lår... men han tar inspiration från Marvin Gaye och Prince och resultatet blir därefter. Vi väntar med spänning på sommarens intressantaste RnB-show klockan 20.30 på Arena. 


På vår spotifylista finns samtliga artister. Lyssna in dig här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela