Ett av Mobys fan tog LSD och slog sig ned i Mobys soffa.
1 av 10
Ett av Mobys fan tog LSD och slog sig ned i Mobys soffa. - Foto: Dan Steinberg/Scanpix
Chris Martins fan ställde sig i Martins trädgård och sjöng Coldplay-låtar.
2 av 10
Chris Martins fan ställde sig i Martins trädgård och sjöng Coldplay-låtar. - Foto: Jason Franson/Scanpix
Glenn Danzig hade ett fan efter sig som hade klistrat fast hans ansikte på massa porrbilder.
3 av 10
Glenn Danzig hade ett fan efter sig som hade klistrat fast hans ansikte på massa porrbilder. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Carl och Pete fick flera av deras fans att tatuera in The Libertines på sina kroppar under en lång festnatt.
4 av 10
Carl och Pete fick flera av deras fans att tatuera in The Libertines på sina kroppar under en lång festnatt. - Foto: Lefteris Pitarakis/Scanpix
Kate Bush hade ett fan som bröt sig in hos henne för att fria med en ring för 4500 dollar.
5 av 10
Kate Bush hade ett fan som bröt sig in hos henne för att fria med en ring för 4500 dollar. - Foto: Trevor Leighton/Scanpix
Dolly Parton fick ett barn vid namn Jolene lämnat vid sin dörr.
6 av 10
Dolly Parton fick ett barn vid namn Jolene lämnat vid sin dörr. - Foto: Mark Humphrey/Scanpix
Eddie Vedder råkade ut för ett fan som anklagade honom för våldtäkt.
7 av 10
Eddie Vedder råkade ut för ett fan som anklagade honom för våldtäkt. - Foto: Tony Avelar/Scanpix
George Harrison blev knivhuggen sju gånger av ett fan som trodde han var utsänd av Gud.
8 av 10
George Harrison blev knivhuggen sju gånger av ett fan som trodde han var utsänd av Gud. - Foto: Scanpix
Björk blev utsatt för en riktig galning som filmade sitt eget självmord.
9 av 10
Björk blev utsatt för en riktig galning som filmade sitt eget självmord. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
John Lennon sköts ihjäl utanför sitt hus den åttonde december 1980.
10 av 10
John Lennon sköts ihjäl utanför sitt hus den åttonde december 1980. - Foto: Scanpix

De galnaste fansen du kan tänka dig

Att vara artist är bland det roligaste man kan tänka sig, föreställer vi oss på Festival24. Men som med alla mynt finns det även en baksida till artistlivet. Vad händer när fans går över gränsen? Vi har tittat lite närmre på hur det kan gå. Här är en lista på de värsta fansen du kan tänka dig.


10. Moby.
Förra året fick Moby oväntat besök. En kille som tagit lite för mycket LSD tog sig in i Mobys hus. Moby, snäll som han är, gav killen lite växelpengar och rena kläder innan han bad honom lämna huset. Moby skrev om det lite senare på sin blogg: "Killen hade tagit mycket syra dagen innan och hade sett mitt hus från gatan. Så han bestämde sig för att hälsa på mig".

9. Coldplay.
En kille klättrade över staketet till sångaren Chris Martins hus och började sjunga Coldplaylåtar ut till folk på gatan. Martin ringde aldrig polisen men upplyste beundraren om att han sjöng fel och bad honom gå därifrån.

8. Danzig.
2005 bröt sig ett fan in i Danzigs turnébuss. Ett fan som till en början verkade ganska harmlös när han upptäcktes av bandets säkerhetsvakt. Men senare upptäckte vakten att beundraren hade massor av hårdporrtidningar med sig. På bilderna i tidningen hade beundraren klippt in huvudet på sångaren, Glenn Danzig.

7. The Libertines.
Stökrockarna hade alltid en hängiven fanskara. Pete fick, under en lång festnatt, den briljanta idén att bjuda sina fans på en tatuering. Vad tatueringen bestod av? Bandnamnet. Så nu finns det massor av fans därute som för alltid kommer att minnas sin festnatt med Englands stökigaste killar.

6. Kate Bush.
32-årige Frank Tarufo bröt sig in hos Bush med en ring för 4500 dollar för att fria till sångerskan. Frank Tarufo, som är amerikan, blev omedelbart deporterad från England.

5. Dolly Parton.
Ett galet fan lämnade en gång en bebis utanför Partons dörr. Med ungen kom en lapp som lydde:"Jag heter Jolene, min mamma lämnade mig här och hon vill att du tar hand om mig".

4. Eddie Vedder.
Eddie Vedder skrev en låt, Lukin, om ett kvinnligt fan som hävdade att hon blivit våldtagen av Vedder och att han var pappa till hennes barn. Inget av det var sant.

3. George Harrison.
1999 bröt Michael Abram in hos ex-beatlen. Beväpnad med en kökskniv högg han Harrison sju gånger innan Harrisons fru slog ned Abram med ett eldgaffel. Abram trodde att han skulle döda Harrison på uppdrag från Gud.

2. Björk.
Ett fan från Miami, Ricardo Lopez, filmade sig själv när han tillverkade en syrabomb 1996. Han postade bomben till Björk och tog sedan sitt eget liv framför kameran. Polisen hann stoppa brevet innan det hann fram till Björk.1. 

1. John Lennon.
Förmodligen det mest kända fallet där Mark Chapman sköt ihjäl Lennon utanför hans bostad i New York 1980. Chapman väntade utanför Lennons hus för att få en autograf, vilket han fick. När Lennon återvände till sitt hem flera timmar senare sköt Chapman Lennon med fem skott. Sedan satte han sig på trappan och väntade på polisen. Han avtjänar fortfarande fängelsestraff för dådet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.