Crystal Castles röjer rejält från sin rökfyllda scen.
1 av 3
Crystal Castles röjer rejält från sin rökfyllda scen. - Foto: Claudia Adamo
Det tar en stund innan spelningen kommer igång, men efterhand så blir det stökigt.
2 av 3
Det tar en stund innan spelningen kommer igång, men efterhand så blir det stökigt. - Foto: Claudia Adamo
Publiken var förväntansfull och Crystal Castles levde upp till förväntningarna.
3 av 3
Publiken var förväntansfull och Crystal Castles levde upp till förväntningarna. - Foto: Claudia Adamo

Crystal Castles
rubbar ekosystemet

På en grumligt rökfylld scen dyker Alice Glass upp och möter sommarnatten. Vid första anblick ser hon rar och oskyldig ut men det tar inte lång tid innan hennes riktiga karaktär träder fram.


För tredje gången är Emmabodafavoriterna på plats i de småländska skogarna och ingen är mer förväntansfull än publiken som står och trampar på Ängen. De väntar alla på en favorit i repris från 2010.

Under 2008 när electromusik ännu inte övertygat en stor publikskara, kom Crystal Castles som en välbehövlig vårbris och släppte sitt första album. Den kanadensiska duon blev snabbt kända för sina intensiva liveshower. Deras popularitet är inget undantag i Sverige, för sjätte gången är de här för att ge oss mer rave och 90-tal än vi är vana med.

Längst fram vid staketet blir ett flertal ungdomar bortburna. Det är inte konstigt att vissa får epileptiskt anfall när basgången och strobljusen rubbar skogens ekosystem. Alice crowdsurfar och röjer som en äkta punksoldat med micken i ena handen och en flaska sprit i andra. När Alice Practice drar igång består midnattsluften av ångor från öl och svett. Vid extranumren kan vi konstatera att allt blivit så storartat som vi hoppats på. Om inte bättre.

Text: Nathalie Gologan
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!