Festival24s Nathalie Gologan är osäker på om hon hamnat på Emmabodafestivalen eller på Woodstock.
Festival24s Nathalie Gologan är osäker på om hon hamnat på Emmabodafestivalen eller på Woodstock. - Foto: Claudia Adamo

Är jag på Emmaboda eller Woodstock?

Vi har kommit halvvägs in i Emmabodafestivalen. Solen har kompenserat upp för hela juni månad, Kapten Röd har fällt en tår och besökarna är fulla och glada.


Den som varit här förr tycker säkert att allt är i sin ordning, men jag som debutant kommer på mig själv med att utbrista herregud flera gånger om.

Det är inte när jag vaknar av att någon vomiterar utanför mitt tält eller när någon frågar om jag vill ha E som jag känner att något inte står rätt till. Det är när jag står alldeles oskyldig i en publikmassa och vill avnjuta en av alla dessa electropopspelningar. Det borde stå skyltat att det är på eget bevåg man beger sig in i publikmassan. 

Man vet aldrig vad som komma skall men jag vet numera att man alltid kan förvänta sig att få alkoholhaltiga vätskor över sig, en armbåge i pannan och framförallt att man hamnar i en så kallad "Mosh Pit". En cirkel där flera personer kastar sig handlöst mot varandra när musiken når sitt klimax. Har man inga nerver av stål är det mycket möjligt att man får bestående men efter dessa spelningar och aldrig mer vill återvända till Emmaboda. Något som jag är rädd för att det kan hända mig och försöker därför förebygga.

Ett stort plus med den här festivalen är att de satsat stort på mys- och trivselfaktorn. Allt är inom gångavstånd, träden är fint utsmyckade och nästan överallt hittar man små myshörnor, bland annat ett som är till för de som vill röka vattenpipa. Vill man inte göra det, kan man alltid välja att äta vid någon utav de 20-tal matställen som har allt från nybakade bullar, viltkebab, fejk-langos och English Breakfast.

Emmabodafestivalen är sannerligen en modern festival tillägnad den nya generationens ungdomar, men jag kan inte rå för att det känns som att jag har blivit teleporterad till Woodstockfestivalen. Det är som att den här festivalen förvandlas till ett hippiekollektiv i fyra dagar och jag vet inte om jag är redo för att ge mig hän. 

Text: Nathalie Gologan

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.