Bob Hund röjer på scen.
1 av 5
Bob Hund röjer på scen. - Foto: Claudia Adamo
Thoms Öberg hetsar publiken.
2 av 5
Thoms Öberg hetsar publiken. - Foto: Claudia Adamo
Publiken svarar.
3 av 5
Publiken svarar. - Foto: Claudia Adamo
Det är ett rutinerat band på scen.
4 av 5
Det är ett rutinerat band på scen. - Foto: Claudia Adamo
Röj!
5 av 5
Röj! - Foto: Claudia Adamo

I stället för musik: förvirring

Från att Thomas tar sitt första obalanserade hopp på scen, fram till att vägkonen agerar huvudbonad i extranumret, går det inte att sitta still.


Att Bob Hund kallas för Sveriges bästa liveband grundar sig mer eller mindre i bandets förmåga att göra explosiva uppträdanden. 

Deras popularitet blev bekräftad år 1993, när de släppte deras första EP samt vann en grammis för årets rockgrupp. 1996 fick de en grammis för bästa texter och år 2000 utnämndes bandets frontman, Thomas Öberg, till Sveriges bästa sångare. En karriär av så höga toppar ställer stora krav och jag tror att varken deras äldre fans eller de som ser dem för första gången, blev besvikna efter dagens spelning. De betar av en kompott med låtar från alla deras album, Thomas crowdsurfar och sänder mellan låtarna viktiga budskap på skånska likt Björn Ranelid. Det blir ömsom briljant popmusik, ömsom förvirring.

- Vi älskar låtar med frågetecken, säger den maskerade 45-åringen innan han sjunger storfavoriten "Harduingetmankandansatill?". Det är nog inte deras bästa liveframträdande i karriären men de lyckas med att bjuda på svårslagen underhållning - något som behövs som kontrast till all vemod över att det är sista festivaldagen.

Text: Nathalie Gologan
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!