Måndag 21 Jun
Stockholm

Fem spelningar du inte får missa på
Way out west

Electrolegendarerna Kraftwerk kommer till Way out west.
1 av 5
Electrolegendarerna Kraftwerk kommer till Way out west. Foto: Fredrik Sandberg /Scanpix
Refused tittar förbi Slottsskogen.
2 av 5
Refused tittar förbi Slottsskogen. Foto: Lars Just/Scanpix
King Krule kommer till Stay out west.
3 av 5
King Krule kommer till Stay out west. Foto: Faksimil/Youtube
Britpopparna Blur besöker också Göteborg.
4 av 5
Britpopparna Blur besöker också Göteborg. Foto: Jonathan Short/Scanpix
Bluesrockarna The Black Keys.
5 av 5
Bluesrockarna The Black Keys. Foto: Evan Agostini/Scanpix

Nästa vecka drar Way out west igång med dunder och brak. Vi har en oändlig massa bra musik och film att se fram emot, men vissa spelningar och filmer får du bara inte missa. Festival24 rankar här fem måsten på Way out west.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Kraftwerk.
Behöver man ens presentera den elektroniska musikens gudfäder? Kraftwerk är för populärmusiken vad Steve Jobs var för datorer. Artister som inspirerats av Kraftwerk är David Bowie, Joy Division, Depeche Mode och Björk. För att nämna några av de större.


Refused.
Hardcorehjältarna från Umeå är ute på en one-off återföreningsturné. För första gången på 14 år spelar de äntligen live igen. Missa inte för allt i världen!
 

King Krule.
Detta brittiska underbarn som sammanför Mike Skinner och Jamie T på ett makalöst vis är nästa stora brittiska berättare. Onyktra sånger om att vara onykter på brittiskt vis. Missa inte.


Blur.
Britpopens kungar och Oasis ständiga antagonister. Vid sidan av Oasis skapade de en helt egen genre, britpop. Sångaren Damon Albarn har efter Blur skördat stora framgångar med Gorillaz och betraktas som ett geni. 


The Black Keys.
En duo som bluesrockar men inte klär sig i vitt, svart och rött? Jodå. The Black Keys har varit med sedan 2001 men alltid varit lite i skymundan från The White Stripes. Men 2011 var det Keys tur, de plockade hem tre Grammys.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt