First Aid Kit levererar sin drömpop med elegans och självförtroende.
1 av 4
First Aid Kit levererar sin drömpop med elegans och självförtroende. - Foto: PELLE T NILSSON / MATTIAS HELLSTRÖM foto@smallmedia.se Cell: +46 702 40 86 55
De bjuder även på några Johnny Cash/June Carter-covers.
2 av 4
De bjuder även på några Johnny Cash/June Carter-covers. - Foto: PELLE T NILSSON / MATTIAS HELLSTRÖM foto@smallmedia.se Cell: +46 702 40 86 55
undefined
3 av 4
undefined - Foto: PELLE T NILSSON / MATTIAS HELLSTRÖM foto@smallmedia.se Cell: +46 702 40 86 55
undefined
4 av 4
undefined - Foto: PELLE T NILSSON / MATTIAS HELLSTRÖM foto@smallmedia.se Cell: +46 702 40 86 55

First Aid Kit infriar förväntningarna

Det var en gång två systrar som spelade in en skiva hemma i flickrummet i Svedmyra. Fleet Foxes, Jack White och musikproducenten Mike Mogis fick nys om de söta flickorna och gav dem erbjudande efter erbjudande.


Precis influgna från turnén i USA, är de hajpade systrarna i First Aid Kit nu på plats i Slottsskogen för att göra den första och sista Sverigespelningen det här året.

Det ligger inte bara i luften, utan det syns även i publikmassan att det är en hjärtgripande spelning alla väntar på. Och visst känns det i hjärtat när stämsången uppenbarar sig. Storasyster Johanna på keyboard, ihop med lillasyster Klara på gitarr och trummisen Mattias i bakgrunden, lever upp till allas förväntningar. Mängden positiva adjektiv som media kaskadspytt över systrarna har inte varit i överflöd. Trots deras unga år, har de en mognad och stolthet i sig som får oss att tro att de aldrig gjort något annat än att sjunga drömsk folkpop.

Succéskivan The Lion's Roar är inspirerad av retroartiser som June Carter och Johnny Cash, och det sticker de inte under stolen med utan bjuder ogenerat på ett par covers som får originalets kvalité att blekna i jämförelse med deras liveframträdande. Det är ett par systrar som vågar ta för sig som står på scen och skriver Way Out West-historia. Allt från det långsamma headbangandet till countryinslagen på vissa låtar, gör deras spelning till en sagolik kortfilm.

Text: Nathalie Gologan

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.