First Aid Kit öppnar denna finalkväll.
1 av 3
First Aid Kit öppnar denna finalkväll. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Alice Cooper intar scen klockan 00.30.
2 av 3
Alice Cooper intar scen klockan 00.30. - Foto: Ap
Miriam Bryant går på samma tid.
3 av 3
Miriam Bryant går på samma tid. - Foto: Christine Olsson / CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Kvällens höjdpunkter på Yran

Släpp spelschemat och luta dig tillbaka. Festival24 listar kvällens Yran-spelningar som du bara måste se.


First Aid Kit

Systrarna Söderberg spelade på Yrans minsta scen 2008. Fem år senare har de erövrat världen och gjort sig förtjänta att öppna på stora scenen. Vi tippar hög mysfaktor klockan 19:45 på Stortorget.  


En lack Ulf Lundell

På plattan "Rent förbannad" reagerar han på klassklyftorna i Sverige, kapitalism och den egoism som breder ut sig. Att han ska sjunga detta i Jämtland där många vill ha en egen republik känns lite kittlande. Vi tror på känslostormar klockan 21:30 på Stortorget. 


Jämtlands president håller tal 

Ja, Jämtland har en president. Och varje år håller han tal för stora mängder människor som hejar på under Yran. Han brukar prata anti-rasistiskt och mot våld, sedan sjungs jämtlandssången. Vi tror på sektkänsla klockan 24:00 på Stortorget. 


Miriam Bryant 

Bryant är den svenska motsvarigheten till Adele, 21-åringen från Göteborg har slagit undan benen på musiksverige. Vi tror på en mäktig spelning klockan 00.30 på Cirkus. 


Alice Cooper

Efter många om och men har han hittat en orm att kela med på scen. Om den är tam eller ej återstår att se men klart är att showen kommer vara mäktig. Vi tror på en del chockade ansikten klockan 00.30 på Stortorget. 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.