Oxen, jungfrun eller kanske vågen? Vilket stjärntecken är ämnat just för dig?
Den stadiga och trygga oxen eller mer frisinnade tvillingen? Vilket stjärntecken ska din partner ha för att vara den perfekta matchningen för just dig? - Foto: Unsplash/ Ricardo Moura

Vilket stjärntecken passar dig bäst? Ta reda på det här

Suktar du efter att träffa den rätta? Eller funderar du kring om du och din partner är en perfekt match? Oavsett vilket av dem är det alltid kul att veta vilket stjärntecken som passar en själv bäst, och vilka som bör hålla sig ifrån varandra.


Väduren – 21 mars till 19 april

Väduren är en passionerad själ som vågar agera stort på sina många känslor. I ett förhållande är väduren öppen och en drivande kraft. Väduren är inte heller rädd för att visa sina ärligaste känslor. Den fegar inte för att uttrycka vad den känner för andra och behöver därför en partner som kan möta alla dessa känslor och fångar in dem.

Väduren fungerar bra med...

Väduren behöver någon som kan möta den emotionellt. Därför passar du bäst med vågen! Väduren och vågen tillsammans möts på ett själsligt plan vilket gör dem till en oslagbar duo. Se upp i sovrummet bara då vågen gärna tar tid på sig med förspelet. Så länge väduren tar hänsyn till det kommer det här förhållandet kunna gå strålande!

Väduren fungerar mindre bra med...

Väduren ska akta sig från att inleda relationer med väduren och stenbocken. Lika barn leka bäst? Nej inte i detta fall. En relation mellan vädur och vädur skulle kunna leda till onödiga konflikter då dessa två lätt börjar konkurrera och tävla med varandra. För att slippa onödiga konflikter bör dessa hålla sig undan varandra i kärleksrelationer. 

Detsamma gäller för en vädur tillsammans med en stenbock. Dessa uttrycker sina känslor på så olika sätt att det kan leda till missförstånd snarare än kärlek. Ni tar även in kritik på olika sätt vilket gör er för olika varandra för att ha en givande konversation om ert förhållande.

Oxen – 20 april till 20 maj

Du som är född i oxens tecken är både sensuell och eftertänksam. Relationsmässigt vet du exakt vad du letar efter och har ingen stress att hitta det. Du upplevs som jordnära och stadig, vilket gör dig till den stabila och lojala parten i förhållandet. 

Oxen fungerar bra med...

Oxen tillsammans med en annan oxe låter kanske märkligt då stjärntecknet är så pass envisa till naturen. Men denna match är optimal för er! Det finns ju ingen som riktigt förstår dig som en annan oxe gör, det är just därför ni passar så bra tillsammans. Två lika delar av stabilitet och sensualitet gör er två oslagbara ihop!

Oxen fungerar inte lika bra med...

Oxen och tvillingarna är inte den optimala matchningen. Även om tvillingarna är ett av de stjärntecken som är lättast att komma bra överens med, kommer tillit alltid vara ett problem för oxen och tvillingen tillsammans. Kommunikationen kommer brista mellan dessa två stjärntecken. 

Detsamma gäller för oxen och vattuman, även här är det kommunikation som inte kommer fungera. Den emotionella oxen behöver ständig bekräftelse för att känna förtroende. Något som inte faller vattumannen lika naturligt.

Tvillingen – 20 maj till 20 juni

Den kreativa tvillingen ser mötet mellan två själar som det viktigaste. Att det finns både stimulerande och intressanta konversationer mellan dig och din partner ser du som det viktigaste. Att ha engagemang och ha nära till diskussion är viktigt för dig att kunna dela med en partner.

Tvillingen passar bra ihop med...

Tvillingens perfekta match är vågen! Ni båda ser skönhet i delad förståelse för det vackra och kulturella, vilket gör att ni kan mötas intellektuellt tillsammans. Ingen av tvillingen eller vågen är till naturen svartsjuka av sig, vilket gör att ni kan utvecklas och utmanas på eget håll utan att den andra i relationen kommer i kläm – det här är något som kan bli långvarigt!

Tvillingen passar inte lika bra ihop med...

Tvillingen och skorpion är två stjärntecken som inte klingar lika skönt i örat. Skorpionen är mer svartsjuk och kommer därför inte kunna ge tvillingen den stabilitet som den behöver. Medan tvillingen är en fri själ som behöver utforska det som finns runt om, vill skorpionen ha en stabil partner med uppenbar tillit.

Tvillingen tillsammans med jungfrun är inte heller något som kommer fungera i långa loppet. Jungfrun med sin lite mer blyga och tillbakadragna sätt kommer göra att tvillingen tröttnar som behöver mer äventyr och lust i förhållandet.

Kräftan – 12 juni till 22 juli

Kräftan är till naturen väldigt ambitiös och vänlig. Den värdesätter trygghet och att finnas där för varandra som trygga stöttepelare. Att vara omhändertagande och just stöttande i en relation är något den värdesätter. Kräftan vill kunna känna samhörighet med sin partner.

Kräftan passar bra ihop med...

Vågen är ett stjärntecken du fungerar bra tillsammans med. Vågen utgör en jämn balans med självsäkerhet och säkerhet hos sig själv där karriär och privatliv inte utgör något hot mot varandra. Vågen kommer ge kräftan den trygghet som den söker.

Även oxen kan vara en bra matchning för kräftan. Stabilitet och pålitlighet är något som oxen kommer kunna lugna den mer känslostyrda kräftan med. 

Kräftan passar inte lika bra ihop med...

Skorpionen tillsammans med kräftan är inte något att rekommendera. Dessa två tillsammans kan bli helt fel då skorpionen lätt blir allt för passionerad och intensiv i jämförelse med kräftan. Då de båda tenderar att bli väldigt svartsjuka kan det leda till katastrofala följder.

Även jungfrun kan vara ett dåligt val för kräftan eftersom den också är mer tillbakadragen och känslig. Dessa två ihop känner så pass mycket hela tiden att det blir svårt för dem att kommunicera vad de känner med varandra. 

Lejonet – 23 juli till 22 augusti

Att lejonet har ett ganska stort ego och väldigt stark karaktär är det ingen som kunnat undgå. Lejonet känner sig gärna åtrådd och älskad vilket gör att när kärlek väl dyker upp blir den både lojal och hängiven. Lejonet blir också därför en bra partner där uppskattning gentemot varandra i kärleksförklaringar och stor tillit är viktiga byggstenar.

Lejonet passar bra tillsammans med...

Tvillingarna med deras goda hjärta kommer få lejonet att känna sig så älskat som den vill känna sig. Två stjärntecken med stor motivation och stora personligheter kommer göra att dessa två finner en drivkraft hos den andra.

Även lejonet och skorpionen passar tillsammans då de båda stjärntecknen delar en stor passion. Har de väl hittat varandra att dela den passionen med finns inte mycket som kan skilja dem åt.

Lejonet passar inte lika bra tillsammans med...

Vattumannen med dess lättsinnighet funkar inte så bra för ett lejon. Lejonet behöver en partner som står stadigt och står upp för både sig själv och sin partner, utan att ge vika. 

Detsamma gäller för ett lejon och en stenbock tillsammans. Medan lejonet är till grunden organiserad medan stenbocken är mer av en frisinnad själ, brukar det sluta i att två alldeles för olika personligheter krockar.

Jungfrun – 23 juli till 22 augusti

Jungfruns eftertänksamhet gör att den ofta försvinner in i sina egna tankar. Vilket gör jungfrun till en person som kan vara svår att komma nära och på djupet. Men när jungfrun väl blir kär och öppnar upp sig blir den en lojal och generös partner som ställer upp i alla väder på sin kärlek. 

Jungfrun passar bra ihop med...

Den eftertänksamma jungfrun passar som handen i handsken tillsammans med den lite mer tillbakadragna oxen. Tillsammans kommer ni kunna njuta av varandras sällskap utan att känna att ni hela tiden behöver fylla vardagen med aktiviteter. En helg spenderas på bästa sätt tillsammans i soffan. Ni kan skapa ett lojalt och stabilt förhållande som håller länge.

Jungfrun passar inte lika bra ihop med...

Är det något stjärntecken en jungfru ska akta sig att inleda relation med så är det skytten. En skytt suktar efter ständig föränderlighet i vardagen och frihet värderas högre hos en skytt än vad stabilitet gör. Här kommer jungfrun inte känna sig säker utan tvivel och osäkerhet kommer vara återkommande i relationen. Även känslan av att känna sig fångad kan smyga sig på då olikheterna blir stora. 

Vågen – 23 september till 22 oktober

Vågen som är väldigt romantisk till sin natur har inga problem med att överösa sin partner med omtänksamhet och kärleksfulla förklaringar. Att vara förnuftig och balanserad är något du gärna ser genomsyrar såväl din vardag som din relation. Vågen kräver stabilitet och tillit hos sin partner.

Vågen passar bra tillsammans med...

Vågen med sitt givmilda och omtänksamma sätt i en relation passar utmärkt ihop med tvillingen som ofta har svårare för att visa känslor. Tillsammans kan dela med er av era tankar och kulturella intressen. Ni båda har ofta samma sätt att se världen och delar politiska åsikter, vilket kan göra era livliga diskussioner gränslösa!

Vågen passar inte lika bra tillsammans med...

Vågen borde undvika att inleda relationer med stenbocken. Eftersom att stenbocken är för planlös och inte lika målinriktad som vågen, så kommer detta kollidera med varandra. Medan vågen behöver se resultat för att fortsätta motiveras, har stenbocken en mer kortvarig passion vars låga kan slockna lika snabbt som den uppstod. 

Även fiskarna tillsammans med vågen kan bli en turbulent relation då fiskarnas högkänslighet kan krocka med det mer ärliga sinnet hos vågen. Ärligheten kan komma att såra fiskarnas känslor mer än nödvändigt.

Skorpionen – 23 oktober till 21 november

Skorpionen är både intensiv och emotionell och ställer höga krav på både sig själv och sin partner. Därför behöver den någon i sitt liv med ett djup som kan fånga upp alla dessa känslor. Om en människa är ytlig blir skorpionen snabbt avtänd och söker olika sätt att komma någon riktigt på djupet.

Skorpionen passar bra ihop med...

Skorpionen tillsammans med stenbocken utgör en stadig grund i förhållandet då stenbocken är bra i att tänka kritiskt tänkande med ett stort tålamod. Här får skorpionen utrymme att leva ut alla sina emotionella sidor som fångas in i en trygg famn hos stenbocken. Även den sexuella aspekten ska vara  den ultimata mellan dessa två stjärntecken.

Även lejonet som även den är passionerad i sitt sätt kan utgöra magi tillsammans med en skorpion. Inga känslor begränsar dessa två ihop där olikheterna kan föra dem närmare samman!

Skorpionen passar mindre bra med...

Skorpionen tillsammans med en annan skorpion är något att passa sig för! Ett stjärntecken som är så intensivt blir en bomb av olika känslor när två som är så lika möts. Den sexuella dragningskraften brukar vara enorm mellan dessa två, men det tar slut ganska snabbt på grund av saker som inte fungerar lika bra. Ett passionerat förhållande mellan två skorpioner har lätt att sluta upp som ett destruktivt och jobbigt förhållande i slutändan.

Även tvillingen är ett stjärntecken som inte brukar hålla tillsammans med skorpionen. Den romantiska tvillingen blir lätt förälskad i en intensiv skorpion och fascineras av dess intensitet. Medan skorpionen lätt ser tvillingen kan bli bortjagad av tvillingens påstridighet. 

Skytten – 22 november till 21 december

Skytten med sitt öppna hjärta och sinne letar gärna äventyr i sin partner. Att se och upptäcka världen är lika viktigt för dig som det är att kunna ha ditt eget liv och den frihet du kräver i livet. Passa dig bara, en skytt är en optimistisk sökare som tänker fritt – därför kan drama ibland skymta i relationer.

Skytten passar bra ihop med...

En skytt ihop med en vattuman är en match made in heaven. Vattumannens kreativitet tillsammans med skyttens äventyrliga ådra kommer göra att ni finner ett driv hos den andra som gör er oslagbara. Även sexlivet mellan dessa två stjärntecken brukar det slå stora gnistor kring, vilket inte ska stickas under stolen med. Då kommunikation ligger er båda nära är öppenheten en av de absolut viktigaste delarna i relationen!

Skytten passar inte så bra ihop med...

Den mer känslosamma jungfrun är inte ett stjärntecken som går hand i hand med skytten. Medan skytten hela tiden drivs framåt och vill prova nya saker och upptäcka, är jungfrun mer tillbakadragen. Stor sannolikhet finns att ni kommer stå vid ett vägskäl där skytten har bråttom att testa båda vägar framåt, medan jungfrun står bra där den står.

Skytten ska även undvika att inleda romanser tillsammans med en annan skytt. Tillsammans finns det alldeles för många tvivel och fritt utrymme. Många missförstånd och konflikter kan uppstå då ni gärna forskar på egna håll.

Stenbocken – 19 december till 22 januari

Att vara hängiven och samtidigt ganska seriös brukar känneteckna den typiska stenbocken. En stenbock uttrycker gärna känslor snarare genom handlingar än i ord och kan vara både rolig men i nästa ögonblick ganska introvert. Stenbocken vill alltid kunna ge sin partner det den behöver för en trivsam vardag ihop.

Stenbocken fungerar bra med...

En stenbock och en jungfru ihop ger de optimala förutsättningarna för ett lyckat förhållande. Den praktiska och kloka stenbocken trivs bra med den mer jordnära och stillsamma jungfrun. Ni båda trivs bra i det tysta sällskapet där ni enkelt känner både trygghet och stabilitet. Sexlivet kan behöva en del kommunikation, men jobbar ni på det kan det bli en dans på rosor tillsammans!

Stenbocken fungerar inte lika bra med...

Väduren kan göra stenbocken galen då deras olikheter krockar på de flesta plan. De lättsamma och äventyrliga sidorna hos väduren kommer krocka med den praktiska stenbocken som behöver en planerad framtidsplan. Om ni båda gillar en utmaning och är redo att jobba hårt för att få förhållandet att fungera kan detta vara något för er, annars är det nog bäst att låta bli!

Vattumannen – 20 januari till 18 februari

Vattumannen kännetecknas av att vara fri och individualitet värdesätts högt hos dem. Med blicken riktad framåt och med nya påhittiga inslag i förhållandet hela tiden, bidrar en vattuman konstant med intressanta inslag. Så länge dess partner tillåter individualitet och utveckling tillsammans i förhållandet!

Vattumannen passar bra tillsammans med...

En vattuman tillsammans med en skytt skulle kunna bli en fullträff relationsmässigt! Era kreativa och nyfikna sidor gynnar den andra och ni båda drivs framåt av att testa på nya saker. Vattumannen kan uppfattas som extrovert men kan även ha svårt för att visa sin riktiga känslor, vilket gör att skytten utgör en stark stöttepelare för den känslosamt förvirrade vattuman.

Vattumannen passar mindre bra ihop med...

Fiskarna ihop med en vattuman är inte en kombo att rekommendera. Medan fiskarna behöver den ständiga bekräftelsen och uppmärksamheten från sin partner, är vattumannen allt för fritänkande i sitt sätt. Detta kan bli helt fel då fiskarna kan komma att kräva sådant som en vattuman inte är villig att ge i en relation.

Fiskarna – 19 februari till 20 mars

Fiskarnas främsta sidor är det konstanta tänkandet och grubbleriet. Närheten till känslorna och medkännande gör dig till en person som älskar starkt i dina relationer. Fiskarna behöver en trygg partner där rädslan för att bli tagen för givet inte är något att oroa sig över. 

Fiskarna passar bra ihop med...

Stenbocken passar bäst med fiskarna. Dessa två stjärntecken tillsammans utgör två motpoler som ger den andra precis det utrymme och styrka som den behöver. En drömmande fisk hittar stabilitet hos den jordnära stenbocken som alltid tar ner fisken på jorden utan att vilja ändra på den.

Fiskarna passar inte lika bra ihop med...

Fiskarna tillsammans med tvilling är inte en kombination att rekommendera. Tvillingarnas ärlighet och raka sätt att kommunicera kan lätt skrämma iväg fisken som lever med hjärtan utanpå. Fiskarna behöver en partner som lättare kan känna in och erbjuda den trygghet som fiskarna behöver i vardagen.

Även vågen kan bli knepig för fiskarna. Dessa är så olika i sin natur att det lätt krockar med varandra. Fiskens introverta behov är inte något som fungerar med den mer extroverta vågen, vilket kan komma att bli deras fall.

Stämmer det här in på dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skottår 2024: Då infaller skottdagen och då är nästa skottår

2 dagar sedan 14:13

Äckliga anledningen – därför ska du aldrig bädda sängen på morgonen

31 Jan, 16:25
Att bädda sängen direkt efter man vaknat skapar en ideal miljö för kvalster, som lever på människans hudceller och hår.

Röda dagar 2024: Klämdagar och dagar du ska ta ledigt

12 Okt 2023, 15:14
Vilka dagar är röda dagar 2024 och hur ska man lägga upp sin semester i kalendern för att maximera ledigheten? Nyheter24 listar alla röda dagar 2024 och vilka klämdagar du bör ta ledigt.

Sanningen bakom vape – så farligt är det egentligen

8 Okt 2023, 09:41
Vape och e-cigaretter framställs ofta som ett hälsosammare alternativ än rökning, men hur hälsosamt är det egentligen? Nyheter24 har pratat med forskaren och läkaren Magnus Lundbäck för att ta reda på sanningen om vapes.

Tvätta täcket – därför måste du göra det oftare än du tror

5 Okt 2023, 12:06
Hur tvättar man ett täcke egentligen? Och hur ofta ska man göra det? Här är en guide på hur du tvättar ditt täcke på bästa sätt.

Tvätta kuddar: Så gör du – för bättre sömn

4 Okt 2023, 12:11
Känner du dig ofräsch när du vaknar? Dinna kuddar kan vara boven. Följ denna enkla guide för att tvätta dina kuddar på bästa sätt.