Lördag 28 Maj
Stockholm

Videon om mobbning har setts av tusentals – kommer få dig att gråta

Filmen ska ses som fiktion men är till stor del byggd på verkliga upplevelser.
1 av 3
Filmen ska ses som fiktion men är till stor del byggd på verkliga upplevelser. Foto: Faksimil / Facebook
Lennart Bång har själv upplevt mobbning, bland annat för sitt namn och utseende. Han berättar att det påverkat hans självkänsla.
2 av 3
Lennart Bång har själv upplevt mobbning, bland annat för sitt namn och utseende. Han berättar att det påverkat hans självkänsla. Foto: Faksimil / Facebook
"Stå upp för de tysta" heter filmen. 43 barn skådespelade i filmen.
3 av 3
"Stå upp för de tysta" heter filmen. 43 barn skådespelade i filmen. Foto: Faksimil / Facebook

Lennart Bång är en av många som utsätts för mobbning under sitt liv. Här är hans hjärtskärande video om hur det drabbar barn.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
#GÖRASKILLNAD

Lennart Bång gör skillnad genom att berätta om mobbing. Nyheter24 och Raoul Wallenberg Academy har ett samarbete för att uppmärksamma personer som på olika sätt gör skillnad eller visar civilkurage.

Du kan också göra skillnad, till exempel genom att välja en punkt på listan 100 sätt att göra skillnad.

– Jag blev själv mobbad, främst i lågstadiet men också mellan- och högstadiet, säger Lennart Bång, som står bakom videon "Stå upp för de tysta", till Nyheter24.

Filmen har sett och delats av tusental på nätet och Lennart Bång berättar att han försökt skriva om mobbning i flera år men att det var en speciell händelse som gjorde att det blev av nu.

När ett barn på Lennart Bångs barns förskola bytte på grund av mobbning var det dags att skapa filmen. "Stå upp för de tysta" lägger inte skulden på någon men visar hur det går att med enkla medel göra skillnad.

– Vi anklagar inte mobbare och vi tröstar inte de mobbade med ord, vi säger inte att "det kommer bli bättre." Filmen visar hur mobbning är och att man kan göra något, det är så små saker som göra skillnad, säger han.

Se filmen här:

Vill du göra skillnad?
Tack för din röst!
Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela