Lördag 26 Nov
Stockholm

Henrik Larsson

Henrik Larsson är en svensk förre detta fotbollspelare. Under karriären spelade han för klubbar som Celtic i Skottland, Feyeenord i Holland, Barcelona och Manchester United. För det svenska landslaget gjorde han sammanlagt 106 landskamper och 37 mål under de 16 åren han var med. Han var med i landslaget som tog VM-brons 1994 i USA.


Han vann ligatitlar i Skottland, Spanien och England. Därutöver en Champions League titel med Barcelona 2006. På det personliga planet har han tagit emot individuella priser. Guldskon, som går till spelaren som gjort flest mål i Europa under ett år och det priset som bästa svensk fotbollspelare, Guldbollen, två gånger. 


Efter karriären tog han över tränarposten i Landskrona Bois 2009 och blev kvar i drygt tre år. Därefter har han tränat Falkenbergs FF och sin moderklubb Helsingborg, där han var tränare för sin son Jordan Larsson. Tiden i Helsingborg blev två år lång och slutade tyvärr olyckligt för Henrik Larsson som lämnade jobbet efter att Helsingborg åkte ner från Allsvenskan 2016 och huliganer som attackerade Larsson och hans son, Jordan, under sista matchen. 

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.