Stockholm

Johan Forssell

Johan Forssell är en svensk moderat politiker. Han är riksdagsledamot för Stockholms kommuns valkrets sedan valet 2010.

Han föddes 8 december 1979 i Stockholm men är även uppvuxen i Örebro.

2016 hamnade Johan Forssell på plats nummer sju på listan över Sveriges sexigaste politiker. Men tyvärr är inte Johan singel, utan bor med sin fru Kristine Forssell i en villa i Bromma.

Johan är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm. Under en period skrev han också rapporter åt Näringslivets tankesmedja Timbro, på teman som LO och Konsumentverket.

Forssell har varit politiskt aktiv sedan han gick med i Moderata Ungdomsförbundet 1992. Där blev han riksordförande för Moderat Skolungdom och sen distriktsordförande för MUF Stockholm.

Johan var stabschef hos Fredrik Reinfeldt i Stadsrådsberedningen under mandatperioden 2006-2010. Sen blev han planeringschef i Moderaternas partiledning, där han hade ansvar för politikutveckling.

En av de frågor som Johan Forssell brinner för är att stärka soldatyrkets attraktivitet. Han oroar sig också för att barn och ungdomar är stillasittande och vilka hälsorisker det kan medföra på sikt.

Johan är väldigt aktiv på Twitter under namnet @JohanForssell. Han medverkade nyligen i Nyheter24:s politikpodd 24frågor.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.