Onsdag 30 Nov
Stockholm

John Guidetti

John Guidetti är en svensk fotbollspelare (anfallare) som föddes 15 april 1992 i Stockholm.


Numera befinner han sig i Spanien där han har ett kontrakt med La Liga-klubben Celta Vigo.


Men om vi backar bandet lite, så började karriären i moderklubben Brommapojkarna. Som 15 år ungt proffs värvades han till Manchester City 2008 och sedan dess har det rullat på, inklusive ett antal utlåningar till andra lag.


Guidetti har även imponerat i svenska landslaget. Bara 19 år gammal debuterade han i en träningslandskamp mot Kroatien i februari 2012. Där fick han spela hela andra halvleken som anfallare och dela planen med legendarer som Zlatan Ibrahimović och Tobias Hysén. Matchen blev en rejäl seger för Johns del, då Sverige vann med 3–1, varav han var direkt inblandad i två av de tre målen.


Men tyvärr grusades Guidettis karriär tillfälligt snart därefter, i samband med att han råkade få i sig dåligt tillagad kyckling och drabbades av ett campylobacter-virus. Han blev så dålig att han var tvungen att hålla sig borta från allt fotbollspelande ett helt år, till januari 2013.


Därefter såg det genast ljust ut igen, när Guidetti blev Europamästare med U21-landslaget och senare samma år fick äran att spela sin första tävlingmatch i A-landslaget.


Enligt de senaste uppgifterna från 2015 har Guidetti en imponerande årslön på 8,7 miljoner kronor.


För den som inte är särskilt intresserad av fotboll, så har det nog ändå varit svårt att värja sig mot Guidetti-febern. Hyllningssången Johnny G (The Guidetti Song) låg nämligen etta på Sverigelistan under 2015 och blev galet populär.


För den som vill njuta av Guidettis egna stämma så är det bara att lyssna på hans sommarprat i Sveriges Radio från 27 juni 2012.


Men för den som vill lägga vantarna på John utanför fotbollsplanen så är det kört. Han har nämligen redan haffats av sambon Sanna Dahlström. Paret har en dotter född i september 2016.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.