Stockholm

Malmö FF - Nyheter, artiklar, reportage och video

Malmö FF är en svensk fotbollsklubb från Malmö som grundades den 24 februari 1910. Klubbens representationslag för herrar huserar i Allsvenskan och räknas alltid som en av favoriterna till SM-guldet.

Malmö FF spelar alltid med sina klassiska himmelsblå tröjor som hemmaställ. Klubben från Malmö bildade även ett damlag under 2019, damlaget kommer börja sin resa i division 4 sydvästra 2020. 

Klubbens officiella supporterförening heter MFF Support, som bildades år 1992.

Malmö FF:s herrar har minst sagt varit en maktfaktor inom svensk fotboll, klubben har tagit 20 SM-guld, 14 cuptitlar och spelat en Europacup-final. Malmö FF har två stjärnor broderade över sitt klubbemblem, varje guldstjärna indikerar på att ett lag har vunnit Allsvenskan tio gånger.

De senaste säsongerna har Malmö FF inte lycktas ta guldet, då har Stockholms-klubbarna AIK (2018) och Djurgården (2019) knipit guldet förre laget från Skåne. Dessförinnan hade Malmö FF vunnit SM-guldet både under 2016 och 2017. 

Malmö FF har på senare tid etablerat sig ute i Europa, under 2018/19 gick laget till slutspel i Europa League där man åkte ut mot Chelsea i sextondelsfinal. Under 2019/20 vann laget gruppspelet i Europa League efter att ha besegrat FC Köpenhamn på ett fullsatt Parken i Köpenhamn med 0-1, något som även var den sista matchen i karriären för fanbäraren Markus Rosenberg. I sextondelsfinalen bjuds det på tyskt motstånd där Wolfsburg väntar. 

Under slutet av 2019 avgick Uwe Rösler som huvudtränare för Malmö FF, vem som ska leda laget under 2020 är för tillfället oklart.

Malmö FF spelar sina hemmamatcher på Stadion som har en publikkapacitet på 22 500 personer. Bildkälla: Andreas Hillergren/TT
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.