Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
602
reaktioner idag

Här hittar du receptet på rabarberkladdkaka

Kladdkaka är en favorit hos många, det är även rabarber. Här hittar du ett fantastiskt recept på rabarberkladdkaka.

Denna text är hämtad från bloggen cookiesanddreams.blogg.se.

Här hittar du receptet på rabarberkladdkaka

Här hittar du receptet på rabarberkladdkaka

Brrrr... sitter här i soffan och är lite frusen. Det har regnat hela dagen och blåst en hel del här i Småland och jag tror inte att det har varit någon större skillnad i den närmsta omgivningen heller. Men vad piggar inte upp lite grann då om något sött och gott att stoppa i munnen.

Våra rabarber växer så det knakar och det gäller att ta vara på dem så gott det går. Jag bakar gärna något smaskigt av dem och häromdagen blev det en paj och nu i helgen blev det en rabarberkladdkaka. Det var första gången som jag testade detta och det kan hända att det blir någon mer gång då det går fort och lätt att baka den. Och är man även lite bekväm av sig så bjuder man på färdig vaniljsås, vaniljvisp eller en kula vaniljglass till så får man mer tid över till annat roligt.

Rabarberkladdkaka

    150 gram smör, 2½ dl strösocker, 1 msk vaniljsocker, 2 dl vetemjöl,3 ägg,1 krm salt,300 gram rabarber, 1 tsk stött kardemumma blandat med 2 msk strösocker och florsocker till garnering.

Smält smöret i en kastrull.

Blanda ner strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, ägg och salt i smöret och rör tills allt har blandat sig väl.

Häll smeten i en smord och mjölad springform.

Skär rabarberstjälkarna i längder som är något kortare än formens radie.

Lägg rabarberna i ett fint mönster runt formen.

Strö över kardemummablandningen över kakan.

Grädda kakan mitt i ugnen, 180°, i 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.

Pudra florsocker över kakan innan servering.

Vill du också få ut din röst?