Stockholm

Michael Jackson

Född 29 augusti 1958 i Indiana, USA, var Michael Jackson och är fortfarande en av det största artisterna som världen har fått uppleva. Han började med sina bröder i musikgruppen The Jackson 5. Tillsammans producerade gruppen hitlåtar som "I Want you back" och "ABC". 

Hans album "Thriller" är det album som har sålts flest exemplar genom tiderna, mellan 65 miljoner och 100 exemplar. Under ett uppträdande den 25 mars 1983 framträdde han för första gången Moonwalk, vilket skulle bli hans signatur danssteg. Han är en pionjärerna när det kommer till hur man gjorde musikvideos. Flera av hans singlar, till exempel "Beat it" "Billie Jean" och "Black or White" var nydanande i sin form. 


Efter att ha blivit anklagad för sexuella övergrepp hölls det en rättegång. Efter fem månader frikändes Jackson. 


Efter ett avbrott under 2000-talet skulle han göra comeback. Det blev dock ingen. Den 25 juni 2009 fick han en hjärtattack och han dog. 

Efter Jacksons död så brusade anklagelserna mot popstjärnan upp igen. I dokumentären "Leaving Neverland", berättar Wade Robson och James Safechuck ingående om sexuella övergrepp som Jackson ska ha begått mot de båda två när de var yngre.

Michael Jackson
Michael Jackson. Bildkälla: Michael A. Marant TT/TT

Han lämnade barnen Paris Jackson, Prince Jackson I och Prince Jackson II efter sig. Han blev 50 år gammal.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.