Miriam Bryant

Miriam Bryant är en svensk sångerska och låtskrivare.


Hon föddes 8 mars 1991 och växte upp i Göteborg med sin pappa från England och mamma från Finland samt tre syskon.


Under uppväxten gick Miriam i musikklass med inriktning mot körsång på Brunnsboskolan. Sen gick hon vidare till att plugga musikalteater på Mimers hus gymnasium i Kungälv och Musikteaterskolan i Björnum.


Hennes debutsingel Finders, Keepers gavs ut i mars 2012 och därefter fick hon ett kontrakt med EMI Music. Det var främst i Tyskland som Miriams musik gick hem och hon drog ut på slutsålda klubbturnéer i hela landet.


Senare samma år medverkade Miriam Bryant som sångerska i husbandet i ett avsnitt av SVT:s På spåret och hon gav också ut en akustisk singel, Raised In Rain.


Men det stora genombrottet kom i början av 2013 i samband med att hon släppte singeln Push, Play.


Miriams popularitet fullständigt exploderade när hon 2015 medverkade i TV4:s program Så mycket bättre. Där fick tittare ta del av hennes fantastiska personlighet, upplevelser från barndomen och framföranden av andra artisters låtar. Bland annat Ett sista glas, som golvade många totalt.


Samma år, 2015, utsågs Miriam Bryant till årets göteborgare.


På självaste alla hjärtans dag 2016 norpade Miriam både plats ett, två och tre på Svensktoppen. Ingen annan artist har någonsin
lyckats med den bedriften tidigare i listans hela historia.


Senare under 2016 vann Miriam Rockbjörnen för både Årets svenska låt (tidigare nämnda Ett sista glas) och Bästa kvinnliga live.


I januari 2017 plockade hon hem ytterligare ett pris för Årest låt, den här gången med Black Car vid P3 Guld.


Hennes senaste singelsläpp, Rocket, gick rakt in på Svensktoppen i april 2017.


Under ett års tid, under 2016, var Miriam Bryant tillsammans med den tyske rocktrummisen Tommy Hey. Miriam har erkänt att låten "Black car" handlar om honom. När förhållandet tog slut sa frispråkiga Miriam i Breaking News med Filip och Fredrik om uppbrottet att "det känns som jag haft cancer i ett år och blivit friskförklarad".


Missa inte att följa Miriam på Instagram, under namnet miriambryant.

Visa resten ↓
26 Maj, 13:46
Festivalen Sweden Rock i juni, Coldplay på Ullevi i juli eller Swedish House Mafia i Malmö i augusti? Det är dags att planera sommarens musikupplevelser. Här listas de största festivalerna och konserterna:
25 Maj, 14:02
Det är dags att planera sommarens musikupplevelser. Här listas de största festivalerna och konserterna under sommaren 2023.
25 Maj, 10:12
Artisten Marie Fredriksson gick bort 2019. I höst hyllas hon av Sveriges Radios symfoniorkester tillsammans med artisterna Amanda Bergman, Emil Svanängen och Helena Josefsson under ledning av dirigent Christoffer Nobin. Konserten "Ännu doftar kärlek" kommer att innehålla låtar från både Fredrikssons solokarriär och Roxette-åren.
9 Maj, 09:32
Miriam Bryant åker på turné i sommar. Dels gör hon gemensam sak med Veronica Maggio med åtta konserter, men Bryant gör också en rad solospelningar.
13 Apr, 05:00
Veronica Maggio hatar våren. Därför vill hon lura sommaren att komma i gång snabbare med hjälp av en egen minifestival.Det blir avgränsat och intimt men ändå "festivaligt", säger hon.
29 Mar, 08:24
Den nya stadsfestivalen Kajen Karlstad presenterar nu sina första artistbokningar inför premiärsommaren.
20 Mar, 13:20
Åre sessions fyller på i artistlistan. Veronica Maggio är klar för en spelning på festivalens sista dag. Åre sessions arrangeras den 28 april–1 maj och har också namn som Johnossi, Daniela Rathana och Daniel Adams-Ray på programmet.
16 Feb, 22:40
Veronica Maggio är en av Sveriges mest populära artister. Läs allt om Veronica Maggio här: maken Nils Tull, barnen och låtarna.
15 Feb, 05:00
Duetten "Under någon ny" och det Jonas Åkerlund-regisserade musikaliska dramat är bara en försmak av vad som komma skall. I sommar åker Veronica Maggio och Miriam Bryant på storslagen turné – tillsammans.
7 Feb, 08:00
Nu är det klart när Sveriges största musikgala hålls. Den 3 maj arrangeras Grammisgalan för 40:e gången på Annexet i Stockholm.
27 Jan, 07:00
För tre år sedan vann Einár Årets låt på P3 Guld. För två år sedan vann Victor Leksell.Nu prisas deras gemensamma ”Din låt”, som släpptes ett knappt år efter Einárs död.Det är med vemod man står här, säger Leksell, som dessutom vann Guldmicken.
11 Jan, 10:25
Miriam Bryant och Veronica Maggio är två av de artister som kommer att dela ut priser på P3 Guld-galan, som hålls 27 januari i Partille arena i Göteborg. Artister i sex kategorier ska då prisas för den bästa svenska musiken från det gångna året.
16 Dec 2022, 09:01
Miriam Bryant och Veronica Maggio släpper en singel ihop. Den 10 februari kommer låten "Under någon ny", som kommer att följas upp samma kväll med en livestream i samarbete med regissören Jonas Åkerlund.
7 Dec 2022, 07:15
Victor Leksell, Veronica Maggio och Miriam Bryant är några av gästerna som spelar i årets upplaga av "Musikhjälpen".
5 Dec 2022, 10:24
32 artister är nominerade till P3 Guld. Bland dem syns Tove Lo, Viagra Boys, Cleo och Victor Leksell – men även hiphopakter som Ant Wan och Yung Lean. Flera rappare har tidigare hotat att bojkotta galan om hiphop inte representeras som genre.
11 Nov 2022, 18:07
A36 och Daniela Rathana. Det är två av fredagskvällens vinnare på Musikförläggarnas gala.
29 Mar 2021, 11:53
Miriam Bryant har en lyckad musikkarriär och släpper ständigt nya radiohits. Men hur mycket pengar tjänar Miriam? Läs på Nyheter24!
12 Feb 2020, 13:15
I Jills veranda berättar Miriam Bryant att hon går igenom ett break up. Så här har henens kärleksliv sett ut.
28 Okt 2018, 20:05
Miriam Bryant är en av Sveriges största artister. Vi har listat tre saker du förmodligen inte visste om henne. Läs mer i vår artikel!
20 Nov 2017, 17:55
Miriam Bryant har tröttnat på Alexander Bard – anledningen är Bards åsikter om Zara Larsson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.