Onsdag 6 Jul
Stockholm

Miriam Bryant

Miriam Bryant är en svensk sångerska och låtskrivare.


Hon föddes 8 mars 1991 och växte upp i Göteborg med sin pappa från England och mamma från Finland samt tre syskon.


Under uppväxten gick Miriam i musikklass med inriktning mot körsång på Brunnsboskolan. Sen gick hon vidare till att plugga musikalteater på Mimers hus gymnasium i Kungälv och Musikteaterskolan i Björnum.


Hennes debutsingel Finders, Keepers gavs ut i mars 2012 och därefter fick hon ett kontrakt med EMI Music. Det var främst i Tyskland som Miriams musik gick hem och hon drog ut på slutsålda klubbturnéer i hela landet.


Senare samma år medverkade Miriam Bryant som sångerska i husbandet i ett avsnitt av SVT:s På spåret och hon gav också ut en akustisk singel, Raised In Rain.


Men det stora genombrottet kom i början av 2013 i samband med att hon släppte singeln Push, Play.


Miriams popularitet fullständigt exploderade när hon 2015 medverkade i TV4:s program Så mycket bättre. Där fick tittare ta del av hennes fantastiska personlighet, upplevelser från barndomen och framföranden av andra artisters låtar. Bland annat Ett sista glas, som golvade många totalt.


Samma år, 2015, utsågs Miriam Bryant till årets göteborgare.


På självaste alla hjärtans dag 2016 norpade Miriam både plats ett, två och tre på Svensktoppen. Ingen annan artist har någonsin
lyckats med den bedriften tidigare i listans hela historia.


Senare under 2016 vann Miriam Rockbjörnen för både Årets svenska låt (tidigare nämnda Ett sista glas) och Bästa kvinnliga live.


I januari 2017 plockade hon hem ytterligare ett pris för Årest låt, den här gången med Black Car vid P3 Guld.


Hennes senaste singelsläpp, Rocket, gick rakt in på Svensktoppen i april 2017.


Under ett års tid, under 2016, var Miriam Bryant tillsammans med den tyske rocktrummisen Tommy Hey. Miriam har erkänt att låten "Black car" handlar om honom. När förhållandet tog slut sa frispråkiga Miriam i Breaking News med Filip och Fredrik om uppbrottet att "det känns som jag haft cancer i ett år och blivit friskförklarad".


Missa inte att följa Miriam på Instagram, under namnet miriambryant.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.