Tisdag 16 Aug
Stockholm

Tittarnas teori om avhoppet i Sveriges Mästerkock: “Blev antagligen knäckt”

Malin Rosdahl syntes inte till mer i Sveriges Mästerkock eller Efter stängning.
Malin Rosdahl syntes inte till mer i Sveriges Mästerkock eller Efter stängning. Foto: TV4

En deltagare i "Sveriges Mästerkock" fick motta hård kritik i det senaste avsnittet. Nu syns deltagaren inte längre i programmet, och tittarna anar varför...

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Matlagningstävlingen “Sveriges Mästerkock” handlar om avancerad matlagning såväl som att klara av tidspressen och nervositeten som mästerkocksköket bjuder på. 

De matlagningsglada amatörerna som tävlar om den prestigefyllda titeln, att bli “Sveriges Mästerkock 2022”, ställs inför tuffa utmaningar och bedöms av en jury bestående av Mischa Billing, Markus Aujalay och Tom Sjöstedt. Medan somliga blir prisade av jurytrion, får andra sina kockdrömmar krossade.

Och ibland tycker tittarna att juryn är lite väl hårda mot deltagarna…

Deltagaren håller inte med om juryns hårda kritik

I det senaste avsnittet av Sveriges Mästerkock får Malin Rosdahl motta skarp kritik för sin anrättning. 

Utmaningen är att laga en rätt utifrån de tallrikar deltagarna blir tilldelade. Malin bjuder på en helstekt oxfilé med rostad potatis, tomatsallad, rödvinssås och örter. Hon väljer att servera oxfilén och såsen på tallriken och tillbehören på sidan i skålar. Det är någonting som juryn reagerar på eftersom de menar att hon frångår utmaningen som fokuserade på just den utdelade tallriken. 

Foto: Tv4

– Hela idén med den här uppgiften förstörs av de här två som inte speglar tallriken överhuvudtaget, menar Tom Sjöstedt och syftar på skålarna med potatis och sallad. 

Men amatörkocken är inte helt enig med Tom.

– De få gångerna när jag har beställt en fin köttbit har jag fått mina tillbehör à part – inte på tallriken –  så för mig är det en självklarhet att göra så. Möjligtvis att det blir fel just i den här uppgiften, säger Malin själv i programmet.

Foto: TV4

Därför rasar tittarna mot Mischa Billing: “Lät brutalt”

Någon som är särskilt hård mot Malin Rosdahl är Mischa Billing. Efter en blick på Malins tallrik frågar hon kritiskt:

– Var du i tidspress eller?

– Nej jag kände inte så hög tidspress idag, svarar Malin som ser alltmer nedstämd ut. 

– Så du planerade att göra på det här sättet? Med de här två? Till denna tallriken? Till oxfilén? Och också till den uppgiften vi gett? Fortsätter Mischa ifrågasättande. 

Foto: TV4

Den här gången verkar tittarna tycka att det har gått för långt med kritiken. På Sveriges Mästerkocks Facebooksida uttrycker de sitt starka missnöje över Mischas ton mot deltagaren.

“Mischa är såklart ett proffs MEN tydligen inte när det gäller bemötande! Det går att säga saker på olika sätt så även det som inte är bra går att säga mycket trevligare!! Jag följer programmet och tycker om det men när det blir en sådan här situation är det inte trevligt att vara tittare!” menar en tittare.

“Mischa gick långt över gränsen här. Otroligt onödigt att vara så taskig och respektlös. Hemskt.” håller en annan med.

“Hoppas Mischa är stolt över sin sågning. Jag tyckte det lät brutalt.” kommenterar en tredje.

Foto: TV4

Därför tror tittarna att Malin hoppade av programmet

Efter kritiken ställs Malin Rosendahl inför eliminering, där hon och två andra deltagare får kämpa om sin plats kvar i mästerkocksköket. Malin berättar i programmet att hon har svårt att samla sig efter bemötandet. 

– Vi får se faktiskt om det går att ladda om. Jag tycker det känns fel att jag inte fick gå vidare idag, säger hon med en dyster uppsyn.

Det blir också Malin som drar det kortaste strået och får lämna in sitt förkläde. 

Foto: TV4

För de utslagna deltagarna finns en chans till revansch i “Efter stängning”, där priset är att få ta över Markus Aujalays restaurang för en kväll. En möjlighet som absolut inte är fy skam och som kan öppna en och annan dörr för en amatörkock med matdrömmar. 

Men när det är Malins tur att göra entré i programmet syns hon inte till. Istället förklarar Markus att hon har fått förhinder och att Robert Peterson som tidigare åkt ut ur Efter stängning tar hennes plats. Och tittarna, de tror inte att det är ett sammanträffande… 

“Markus sa att hon hade fått förhinder, jag tänker lite att hon blev antagligen knäckt av Mischa, ville nog inte tillbaka”, skriver en tittare i kommentarsfältet på Facebooksidan.

“Tror det var därför hon tackade nej till efter stängning.”, kommenterar en annan tittare i tråden om Mischas ton mot Malin.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.