Filmstaden.
Nu blir det förbjudet att ta med eget snacks till Filmstadens biografer. Något som väckt en hel del raseri från biobesökarna. - Foto: Christine Olsson/TT och Jessica Gow/TT

Slutsnaskat på eget godis – nu rasar biobesökarna: "Hutlösa"

Under förra veckan togs beslutet att det blir förbjudet att ta med sig eget snacks till Filmstadens biografer. Något som väckt en hel del raseri från biobesökarna.
– Vi kommer inte att visitera någon, försäkrar marknadsdirektören för Aftonbladet.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Förra veckan fattade Filmstaden ett beslut om att inte låta besökare ta med sig eget godis eller snacks till deras biograferNågot som blev känt för allmänheten under måndagen.

– Det stämmer. All form av medhavd godis, läsk och annan typ av förtäring som tidigare varit acceptabel gäller inte längre. Detta då försäljning på biograferna ingår som en del av vår verksamhet, sade Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden, då.

Biobesökarna rasar efter Filmstadens förbud

Men kritiken lät inte vänta på sig. I kommentarsfältet på Filmstadens sociala medier rasar nu biobesökarna där flera undrar om det nu kommer att införas kroppsvisitering, och en del skriver till och med att de kommer att sluta besöka biograferna om förbudet kvarstår.

– All förändring får man reaktioner på, säger marknadsdirektören Helena Eklund till Aftonbladet, och menar på att beslutet är grundat på att många andra evenemangsaktörer har en liknande policy.

Foto: Christine Olsson/TT

Kommer man bli visiterad när man gå på bio?

Vidare förklarar hon att biobesökarna kommer att få ett mejl om det nya förbudet, och de som har missat det kommer att få information på plats.

– De allra flesta vill väl förstås följa den uppmaningen men vi kommer inte att visitera någon, säger hon och lägger till att de inte heller kommer att beslagta eventuellt snacks.

På frågan om hur de tänker kring att priserna på snacks på biograferna är betydligt högre, som många kritiserat, menar hon på att priserna är i linje med liknande ställen, och att det kommer att finnas rabatter beroende på hur många barn det är i familjen.

Eklund känner inte heller någon oro för att folk ska vilja sluta gå på bio på grund av beslutet.

– Jag tror att de flesta kommer att fortsätta. Man konsumerar film hemma och man konsumerar film på bio men det är två olika upplevelser. Precis som man äter hemma ibland och så unnar man sig att gå ut på restaurang ibland, säger hon till Aftonbladet.

Vad tycker du om beslutet?
Tack för din röst!