Laila Bagge berättar nu om utpressningsförsöket i Alexander Pärleros "Framgångspodden".
Laila Bagge berättar nu om utpressningsförsöket i Alexander Pärleros "Framgångspodden". - Foto: Naina Helén Jåma/TT och Alexander Pärleros/Youtube

Laila Bagge pressades på pengar efter nakenfotograferingen

Laila Bagge blev fotograferad naken när hon var höggravid med sin äldsta son. Några år senare blev hon som offentlig person utpressad av fotografen, som var ute efter pengar. Detta berättar hon om i senaste "Framgångspodden".


Tv-profilen, radioprataren och entreprenören Laila Bagge, 49, är vi vana att höra i "RixMorronZoo". Hon är även aktuell i programmet "Svenska powerkvinnor".

Nu har hon gästat det senaste avsnittet av föreläsaren, entreprenören och influensern Alexander Pärleros, 37, podd "Framgångspodden" som han startade år 2015.

Där avslöjade Laila att hon för ett par år sedan blev pressad på pengar av en fotograf.

Utpressad efter att ha blivit känd

I Framgångspodden berättar Laila Bagge att det hela ägde rum i samband med att hon blev fotograferad när hon var gravid med sonen Liam Pitts, 18.

– Det var en fotograf som tog bilder på mig när jag var höggravid, stor. Sådana fina nakenbilder man tar mer som ett minne för sig själv, ingenting annat. Svartvita, väldigt fina, berättar Laila för Alexander Pärleros.

På den tiden var inte Laila offentlig, men efter att ha slagit igenom som jurymedlem i TV4:s "Idol" ett par år senare, 2008, blev hon ett känt ansikte. 

– Då vaknade den här fotografen till liv, säger Laila i Framgångspodden.

"Det var en sån kalldusch"

Enligt Laila så ringde hennes dåvarande PR-konsult Lili Assefa upp henne 2010, sju år efter fotograferingen ägt rum, och berättade att fotografen i fråga försökt sälja gravidbilderna till ett antal tidningar. 

– Det var sådan kalldusch. Jag kände mig så jävla... vad ska jag säga... utnyttjad, säger Laila och berättar vidare:

– Det enda han ville var att tjäna pengar på dem.

– Att man är beredd att göra det med en gravid kvinna, att vilja profitera på gravidbilder när man är som mest sårbar... För mig var det så chockerande, berättar Laila.

Laila Bagge medverkar i "Svenska powerkvinnor". Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Laila Bagge: "Till slut sa jag bara "fuck it"

Laila Bagge beskriver att hon är väldigt tacksam för att tidningarna valde att tacka nej till att köpa bilderna, och berättar dessutom att hon till slut valde att konfrontera fotografen.

– Jag ringde upp honom och frågade vad han höll på med, och då ville han sälja bilderna till mig för, jag tror det var typ 100 000 eller 200 000 kronor för att jag skulle köpa dem. Om jag inte köpte dem skulle han gå till auktion med dem, och sälja dem, säger hon i podcasten.

Hon beskriver också hur hon hade ont i magen över dispyten, som höll på i ett års tid fram och tillbaka.

– Till slut sa jag bara ”fuck it”. Vill han göra det, då får han väl göra det, och så får vi ta det då, och då får jag ta det rättsligt i så fall. Men jag vet att jag hängde ut honom på min blogg, då.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!