Robinson-Hanna riktar ett tydligt budskap till alla män.
Robinson-Hanna riktar ett tydligt budskap till alla män. - Foto: Privat

Robinson-Hannas tydliga budskap efter mötet med Tommie: "Ditt ansvar"

I ett av veckans Robinson-avsnitt tog tittarna del av ett möte mellan Hanna Bergwall och Tommie Gyllin. I en intervju med Hanna skickar hon ett tydligt budskap till alla män.


Robinson 2022 är i full rullning, med en säsong späckad av intriger, drama och tävlingar.

En av säsongens mest färgstarka karaktärer är Hanna Bergwall, 26, som reagerade starkt på Tommie Gyllins val av ord efter beslutet att ta med sig Angela Praxedes till högborgen, där deltagare får bo lite lyxigare än vad de är vana vid på Robinson-ön.

– Det vore kul med någon kvinnlig, som kan ta hand om oss, motiverade Tommie när det var dags att välja bland lagmedlemmarna.

Så tycker Hanna om mötet med Tommie

Det var inte bara tittarna som riktade kritik mot Tommie efter hans beslut. Hans lagkamrat Hanna beslutade sig för att ta honom åt sidan för att ifrågasätta hans motivation.

– När jag diskuterade med Tommie kände jag ganska snabbt att det var ett dött lopp. Ingen idé att stånga sig blodig. Jag har lärt mig att hushålla med min energi i dessa situationer. Tommies föreställningar kring manliga och kvinnliga normer är så långt ifrån mina att vi hade behövt minst en månad av diskussioner för att komma någon vart, berättar Hanna i en intervju med Nyheter24.

"Överväldigad"

Efter ett uppmärksammat inlägg på Hannas Instagram, där hon vidare diskuterar varför Tommies uttalande är så problematiskt, har hon blivit bemött av varma ord.

 – Jag är helt överväldigad av all positiv respons jag fått! Det värmer verkligen. Varenda enskilt meddelande och kommentar betyder väldigt mycket för mig, berättar hon för Nyheter24.

"Ditt ansvar att säga ifrån"

På frågan om vad hon önskar att folk tar med sig efter att han bevittnat henne och Tommies diskussion, säger hon att det främsta handlar om ansvar:

– Det jag önskar att folk tar med sig är följande: om du är en vit priviligerad man så är det ditt ansvar att säga ifrån. Det är inte mer än rätt. Sluta lämna över allt ansvar. För varje gång du inte agerar, tvingar du mig och andra att ta fighten. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!