Cornelia Jakobs under nattens presskonferens på Eurovision Song Contest 2022.
Cornelia Jakobs under nattens presskonferens på Eurovision Song Contest 2022. - Foto: Jessica Gow/TT

Cornelia Jakobs chockerande drag under pressreleasen: "Pang, du är död"

Det var högt och lågt, skratt och tårar för Cornelia Jakobs på nattens presskonferens. För kvällens värd, blev det dessutom en oväntad gest från Jakobs sida – hon hoppade nämligen upp i famnen på honom. Hon gjorde även något annat som fick folk att haja till..


Efter torsdagens andra semifinal av Eurovision Song Contest 2022 i Turin, stod det klart att Cornelia Jakobs är klar för lördagens final. En minst sagt glädjefylld kväll för henne med andra ord. 

På natten, efter semifinalen, hölls en presskonferens för alla de tävlande som gick vidare. Någon som stack ut på presskonferensen, var Cornelia Jakobs. 

Foto: Jessica Gow/TT

Cornelia Jakobs var rörd till tårar under presskonferensen

Cornelia Jakobs brast ut i tårar under presskonferensen när hon fick frågan hur det känns att låten "Hold me closer" tagits emot så pass bra som den gjort

– Det är mycket känslor just nu i den här rätt lilla kroppen, väldigt mycket känslor som inte riktigt får plats där så de exploderar. Men jag är så glad och överväldigad över allt stöd jag får från alla dessa fantastiska länder, sa hon. 

Foto: Jessica Gow/TT

Cornelia Jakobs hoppade upp i värdens famn

När det var Cornelias tur att gå fram och dra lott om huruvida hon skulle vara med i första eller andra halvan av finalen, chockerade hon presskonferensens värd Mario Acampa – genom att hoppa upp i hans famn. Mario gick fram med Cornelia till lottskålen, med Jakobs ben ringlade runt hans ben.

– Vi gör det här tillsammans. Vilken tycker du, den eller den? Jag vill vara i den andra, så välj den, säger hon och pekar på de olika lapparna.

Vidare säger Mario att han är med henne, och att det är allt han kan göra.

Foto: Jessica Gow/TT

Cornelia Jakobs till värden: "Föreställ dig att du har en pistol mot huvudet"

Eftersom Mario inte kan välja lapp, gör Cornelia Jakobs istället något som ska få honom att bestämma sig.

– Föreställ dig att du har en pistol här, och på ett, två, tre skjuter jag, och då väljer du en, säger Cornelia och håller upp fingrarna som en pistol mot Mario Acampas huvud. 

När värden forfarande inte mötte Cornelia i hennes vilja sa hon "pang du är död", och fick ned honom på golvet för att spela död. 

Foto: Jessica Gow/TT

Cornelia Jakobs sjunger i andra halvan i Eurovision Song Contest-finalen 2022

Tillslut väljer Cornelia Jakobs en egen lott, och drar till sin glädje upp en där det står "andra halvan".

– Wohoo, fantastiskt, vi ses på lördag, jublar hon och kramar om Mario en sista gång. 

Det betyder alltså att Cornelia Jakobs kommer att sjunga i andra halvan på lördagens final av Eurovision Song Contest 2022.

Foto: Jessica Gow/TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!