Elin Härkönen lämnade Paolo Roberto efter sexköpet
Elin Härkönen lämnade Paolo Roberto efter sexköpet - Foto: Claudio Bresciani/TT/Instagram/breakitandyouwillmakeit

Elin Härkönen pressades efter Paolo Robertos sexköp

Elin Härkönen var Paolo Robertos flickvän vid tidpunkten för han sexköp i maj 2020. Nu berättar hon om tiden efter skandalen, som präglades av både självhat och press från andra.


I maj 2020 greps Paolo Roberto53, i en polisrazzia i centrala Stockholm, misstänkt för att ha köpt sex. Kort därpå erkände han brottet i en omtalad intervju med TV4. 

En förundersökning om oaktsam våldtäkt inleddes efter gripandet, men denna lades ner och Paolo fick till slut ett strafföreläggande för sexköpet, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Elin Härkönen avslutade relationen med Paolo Roberto – efter sexköpet

Paolo Robertos flickvän vid tidpunkten var träningsprofilen Elin Härkönen, 27 – och att ta sig igenom den stormiga tiden efter hans sexköp var allt annat än lätt för henne. I en intervju med Wellness berättar hon att hon fick jobba hårt för att inte känna sig värdelös.

– Det var ju inte jag som hade gjort fel. Jag kan inte kontrollera vad andra människor gör. Men att våga lita på folk igen, det är något jag har fått jobba med, säger Elin Härkönen.

Förutom självkänslan tvingades hon dessutom utstå både hat och press från helt okända människor, eftersom hon var tillsammans med Paolo Roberto.

– Helt plötsligt var det inte vad jag kände som var viktigt längre, utan det var vad alla andra kände. Jag ville bara få vara mig själv och ta mina egna beslut utan att halva svenska folket skulle tycka till. Men jag fick mycket kärlek också, det ska man inte glömma, säger Elin Härkönen till Wellness.

Elin Härkönen bröt med Paolo Roberto

Elin avslutade relationen med Paolo efter sexköpet, och ett år efter skandalen bröt hon kontakten med expojkvännen helt – och förklarade agerandet i ett inlägg på Instagram:

"Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag", skrev Elin Härkönen.

"Har aldrig känt mig så älskad"

Idag är hon i ett nytt, lyckligt förhållande med boxaren Anthony Yigit, som liksom henne själv medverkade i det utmanande träningsprogrammet "Elitstyrkans hemligheter" 2021. 

Just nu lever paret på distans då Anthony rest till Miami för att satsa på sin boxning. Det är utmanande, men mödan värt, menar Elin:

– Jag har aldrig känt mig så älskad, så tillräcklig och så värdefull. Vi vill göra allt för varandra. Vi vet att det inte är optimalt med distansförhållande men jag stöttar honom för jag vet hur mycket det betyder för honom, säger hon till Wellness.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/