Under lördagen spreds videoklipp på Instagram från festivalen Lollapalooza​ där rapparen Adaam blir gripen av polis.
Under lördagen spreds videoklipp på Instagram från festivalen Lollapalooza​ där rapparen Adaam blir gripen av polis. - Foto: a.d.a.a.m / Instagram

Rapparen Adaam greps av polis på Lollapalooza

Under fredagen greps rapparen Adaam på festivalen Lollapalloza, som i sin ordning fick ställa in sitt och kollegan VC Barres uppträdande. Nu ger rapparen svar på tal om händelsen.


Rapparen VC Barre, egentligen Baran Celik, 18, inledde sin karriär med freestyles på Instagram 2019. Men den stora musikdebuten kom först i februari 2020. Då gästade han barndomsvännen och branschkollegan AdaamAdam Jakobsson, 19, varpå duon släppte singeln "Nuförtiden" tillsammans.

Nu, knappt två år senare är båda etablerade artister på den svenska rapscenen, och är en av landets mest spelade rappare.

Rapparen Adaam greps av polis

Under lördagen spreds videoklipp på Instagram från festivalen Lollapalooza där rapparen Adaam grips av polis. På klippet syns även VC Barre som försöker mota bort polisen. Gripandet ser ut att ske vid sidan av festivalområdet, där en sorts tumult utspelar sig.

Rapduon Adaam (Adam Jakobsson) och VC Barre (Baran Celik). Foto: Pontus Lundahl / TT

Gripandet sker innan Adaam och rapparkollegan VC Barre ska uppträda under den första av de tre dagarna av storfestivalen som gick av stapeln nu i fredags.

Adaam: "Polis oprovocerat knuffat min tjej"

På Instagram delar rapparen nu med sig av sin version av händelsen, och passar även på att be om ursäkt för den inställda spelningen till sina fans.

"Polisen hade misstankar om ett brott backstage vilket inte gällde någon i mitt team, utav 20+ pers så valde de att bete sig aggressivt och hotfullt mot oss 10 minuter innan vi ska uppträda", skriver Adaam i inlägget.

Rapparen Adaam (Adam Jakobsson) Foto: Pontus Lundahl / TT

Fortsättningsvis skriver han att polisen visiterat duon – utan att hitta någonting, men trots detta tillåts inte rapparna gå ut på scen av polisen. Då väljer Adaam att "dokumentera" det han upplever bakom scen och skriver följande:

"Då poliserna felaktigt kränker mig och folk i mitt team för att vi ville göra rätt för oss. I dagens samhälle så måste man tyvärr dokumentera det man bevittnar för att kunna ha en talan mot polisen. Vilket dem försökte sätta stopp för. Där går det emot mina rättigheter. Det ni ser på videon är bara några sekunder efter att en polis oprovocerat har knuffat min tjej och när jag ifrågasätter det så tar polisen tag i mig och kastar mig kraftfullt ner i backen ".

Här syns rapparen bli gripen av polis. Foto: a.d.a.a.m / Instagram

Polisen: "Rapporter om narkotikabrott"

Rapparen Adaam avslutar sedan inlägget med att att rikta en känga till polisen och önskar att saker "hade avslutat annorlunda". På lördagskvällen syns han på sin Instagram ladda upp inför en annan spelning, i Norrköping.

Nyheter24 kontaktar polisen för en kommentar kring händelsen från festivalen och får svaret:

– Vi kommenterar inte någon enskild händelse. Det vi kan säga allmänt från Lollapalooza är att vi fått in rapporter om ett trettiotal narkotikabrott och en handfull personer som stört ordningen. Vi kommer att summera den allmänna ordningen efter festivalen, säger polisen till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.