Ett nytt programkoncept ska bli som "Love Island" fast för äldre.
Ett nytt programkoncept ska bli som "Love Island" fast för äldre. - Foto: Tv4/AP Photo/Chris O'Meara/TT

Nya uppgifter – nu kommer Love Island för 50-åringar: “Mer äventyrslystna”

Efter att brittiska "Love Island" kritiserats för sin deltagarskara med normsnygga unga singlar väljer produktionen att sadla om – och satsa på en äldre målgrupp.


Nu ska Love Island UK sändas i ny tappning – med singlar i 40- och 50-årsåldern. 

I de tidigare säsongerna har deltagarna varit snygga och vältränade ungdomar, vilket produktionen fått motta en del kritik för. Därför ska Love Island-produktionen nu göra ett liknande program, men med deltagare som är medelålders. Det rapporterar den brittiska tidningen The Sun.

Bland annat har tv-tittarna undrat om de unga deltagarna egentligen är känslomässigt mogna för att verkligen hitta kärleken i programmet. De unga killarna som deltagit i dokusåpan har också anklagats för toxisk maskulinitet.

"De är redo att släppa ut håret"

Men nu vill alltså den brittiska Love Island-produktionen komma ifrån de saker som väckt de kritiska rösterna och istället satsa på mognare singlar.

– Tiderna förändras och generationen som nu är i 40- och 50-årsåldern bryr sig fortfarande om hur de ser ut, är vältränade och friska, gillar mode och är redo att släppa ut håret, säger en källa till tidningen och fortsätter:

– Programmet kommer ge de som stadgade sig i ung ålder en andra chans till kärlek när de fortfarande är i sina bästa år.

Foto: AP Photo/Chris O'Mear/TT

"De vet vad de vill ha"

Det nya programmet med en deltagarskara från äldre generationer ska heta ”Your mum, my dad”. Ytterligare ett nytt element i tappningen är nämligen att deltagarnas barn ska hjälpa sina föräldrar i jakten på kärleken.

Uppgiftslämnaren tror starkt på att konceptet kommer lösa de tidigare problemen med programidén.

– Ärligt talat så vet de vad de vill ha, de kommer att ha intelligenta konversationer och troligtvis vara mycket mer äventyrliga – faktorer som vanliga ”Love Island” ibland saknar, säger källan om de äldre deltagarna till The Sun.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!