Pernilla Wahlgrens misstag efter Theos konfirmation: "Katastrof"

I podden "Wahlgren & Wistam" berättar Pernilla om den stora missen efter yngsta sonen Theos konfirmation...


Theodor Wahlgren är den yngsta i klanen Wahlgren-Ingrosso, och av succéserien "Wahlgrens värld" att döma är han också sin mammas lilla ögonsten.

Theo Wahlgren har konfirmerat sig

Nyligen gick Theo klart sin konfirmation, vilket många 15-åringar i Sverige gör enligt tradition. Och självklart vill mamma Pernilla Wahlgren berätta om det i podcasten "Wahlgren & Wistam", som hon har tillsammans med tv-profilen Sofia Wistam.

– Theo fick utmärkelsen "lägrets gullegris", skrattar Pernilla och läser upp motiveringen:

– När man ser dig vill man bara ge dig en kram, eller just det, man får inte ha några favoritbarn. Du kan dansa som en riktig partypingla, och är även en jävel på att mingla. Det låter som du Sofia.

Theo har alltså varit ordentligt omtyckt – och till sist skulle lägret avslutas med en konfirmationsgudstjänst i kyrkan.

"Katastrof"

Pernilla inleder med att berätta att hon har fyra barn, varav Theo är den första som konfirmerar sig.

– Jag älskar kyrkan, och jag älskar att sitta där. Jag, mamma och pappa storbölade när de tog nattvarden och blev välsignade, och VÄRSTA stressen för mig.

Hon berättar att Theo, dagen innan ceremonin, hade sagt till Pernilla att de skulle ha på sig vita linnebyxor och vit linneskjorta. Pernilla får då springa till affären och köpa nya kläder.

Samma morgon som konfirmationsgudstjänsten ska äga rum får då Theo reda på att alla andra i hans grupp ska ha på sig kostym.

– Katastrof. Det här är alltså en kvart innan han ska till kyrkan, säger Pernilla som återigen fick springa och leta efter en kostym till sonen.

"De får tydligen jättemycket presenter"

Väl i kyrkan går iallafall allt som det ska, men det skulle inte hålla länge till – iallafall inte om man heter Pernilla Wahlgren.

– Det visar sig sedan att, som jag inte heller har fattat, att alla andra har mottagning hemma med jättemycket familj och vänner och alla samlas. De får tydligen jättemycket presenter.

Pernilla hade alltså totalt missat den tradition som följer efter en konfirmation, alltså att konfirmanden ofta får presenter av nära och kära.

Kaoset efter konfirmationen

Istället hade hon bokat bord på sonen Oliver Ingrossos nya restaurang "Olli", men eftersom avslutningsceremonin var färdig vid 14 och restaurangen öppnar vid 16, fick de gå och sätta sig på Beirut Café och äta brunch då alla var hungriga.

På Beirut Café haglade maten in, och kort efter att hela familjen ätit upp inser Pernilla misstaget:

– När vi ätit upp så kollar jag på klockan och bara "hörni, om en timme ska vi äta middag på Olli", skrattar Pernilla.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

3 timmar sedan
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.