Melinda Jacobs och E-Type
Melinda Jacobs och E-Type. - Foto: Sofia Ekström/SvD/TT Bild, Christine Olsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Så träffades Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikson

I april bekräftade Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikson att de är ett par. Nyligen meddelade Melinda och Martin att de ska bli föräldrar. Nu avslöjar Melinda och E-Type hur de träffades.


Fosterhemsmamman och författaren Melinda Jacobs, 38 och artisten Martin "E-Type" Erikson, 57, ska bli föräldrar. I januari är parets bebis beräknad att komma, och det här blir Melindas fjärde biologiska barn och Martins första barn.

Melinda Jacobs var fosterhemsmamma åt Esmeralda. När Esmeraldas biologiska föräldrar, som missbrukade, återfick vårdnaden så dog Esmeralda några veckor innan hon skulle fylla fyra. Bildkälla: Stella Pictures.

När Martin sommarpratade i "Sommar i P1" i somras så berättade han öppet om sin barnlängtan.

– Åren har gått och jag har inga barn, och jag sörjer det på riktigt. Jag sörjer de barn jag aldrig har fått, sa Martin.

Men lite mer än en månad efter att sommarpratet hade sänts så gick Martin och Melinda ut och berättade den glädjande nyheten om att de ska bli föräldrar.  

Det föll Martin "E-Type" Erikson för hos Melinda Jacobs

Under onsdagen gästade Martin och Melinda TV4:s "Efter fem" och där berättade de mer om sitt liv tillsammans, graviditeten och kärleken till varandra.

– Jag har alltid brunnit för de här utsatta barnen, och Martin har räddat hundar. Det där stora hjärtat som brinner för andra har vi verkligen gemensamt. Och det är en av anledningarna till att jag föll för Martin. Att han har så stort hjärta, säger Melinda i "Efter fem".

Programledaren Anna Brolin frågar vad det var Martin föll för hos Melinda.

– Det är samma såklart. Det är en fantastisk person. Stark och färgstark. Stark. Och en av de få i världen som kan hålla ordning på mig. Det är svårt att prata om, alltihop. Men det är…det här gillar jag, säger Martin.

Martin E-Type Erikson och Melinda Jacobs i "Efter fem". Bildkälla: TV4

Så träffades Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikson

I april tidigare i år gick Melinda och E-Type ut och bekräftade att de var ett par. Men hur de träffades har de hållit för sig själva – fram tills nu. I "Efter fem" så berättar Martin och Melinda mer om de första mötena.

Paret träffades via de gemensamma vännerna Sara och Patrik, och Melinda kallar det hela för ”otippat”.

– Dom var och hjälpte mig med Esmeraldas rum, och så var det massa som gjorde att du kom på tal och sen ledde till en middag, och sen tog det ett tag. Men sen. Sen så, säger Melinda.

– Vi pratade mycket och sen kände man inte att det var klart. Man ville prata mer. Och sen blev det så. Sen har vi pratat massor, säger Martin.

Melinda Jacobs och Martin E-Type Erikson. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Det här är Melinda Jacobs

Melinda blev känd för svenska som fosterhemsmamma åt flickan Esmeralda som i tidningarna fick namnet Lilla hjärtat. Esmeraldas föräldrar var missbrukare bägge två, så när Esmeralda var sju veckor gammal placerades hon hos Melinda.

Esmeraldas biologiska föräldrar återfick vårdnaden om henne när hon var tre år gammal. Detta trots att bägge föräldrarna fortfarande missbrukade.

Tio månader efter att Esmeralda hade flyttats till sina biologiska föräldrar så dog hon efter att ha vanvårdats och misshandlats. Hon hittades död den 30 januari 2020.

I augusti 2020 så dömdes Esmeraldas biologiska mamma för grovt vållande till annans död. Hennes straff blev fängelse i ett år och nio månader.

Esmeraldas biologiska pappa hittades död i häktet den 16 februari 2020.

Efter Lilla hjärtats död har Melinda jobbat outtröttligt för att det som hände henne inte ska hända flera barn. Flera lagar – lex lilla hjärtat – har nu trätt i kraft för att skydda barnen.

Melinda Jacobs, Lilla hjärtats fostermamma och socialminister Lena Hallengren (S) berättar om Lex lilla hjärtat i Rosenbad den 2 februari 2022. Bildkälla: Jessica Gow/ TT Bild.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!