Steffo Törnquist och Matilda Boza på TV4
Steffo Törnquist och Matilda Boza körde Nyhetsmorgon ihop i fredags. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Fredrik Sandberg/TT Bild. Bilden är ett montage.

Steffo Törnquist om TV4-kollegan Matilda Boza: "En diva"

Steffo Törnquist och Matilda Boza sände Nyhetsmorgon ihop i fredags. En succé tyckte tittarna, som hyllar duon. Steffo hade även han ett och annat att säga om Matilda Boza.


Matilda Boza, 30, har vi börjat se mer och mer av i TV4. Hon är nyhetsuppläsare på nyheterna och har även synts i ”Nyhetsmorgon och ”Efter fem”. 

Matilda har snabbt blivit en tittarfavorit i rutan, men sin karriär började hon faktiskt som kamera-assistent. Att plugga journalistik var ingen självklarhet för Matilda, men när hon sprang på Renée Nyberg på en fest så peppade Renée henne att plugga journalistik och tv, något som Matilda har berättat för Hänt.

Valet föll på Kaggeholms folkhögskola, där Matilda Boza pluggade fram till 2015.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur mycket pengar Matilda Boza tjänar – och det är ingen dålig lön stjärnskottet plockar ut.

Matilda Boza på Elle-galan tidigare i år. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Matilda Boza hyllas av tittarna

I fredags hoppade Matilda in i Nyhetsmorgon med TV4-legenden Steffo Törnquist, 66. På Steffos Instagram hyllas Matilda för sin insats i "Nyhetsmorgon", och tittarna verkar eniga – Matilda är en riktig stjärna.

Några kommentarer lyder:

"Hon är så proffsig!!!"

"Jag älskar Matilda! Snyggt jobbat!"

"Hon är ett proffs ut i fingerspetsarna"

"Hon är grym, och ni är redan samkörda…"

"Proffs, riktigt bra och kunnig"

Steffo Törnquist om Matilda Boza: "En diva"

På Instagram delade Steffo med sig av en liten filmsnutt från inspelningen av Nyhetsmorgon. I klippet ser vi hur Matilda får håret fixat samtidigt som hon bättrar på sitt smink, och en ljudkille fixar hennes mikrofon.

"Matilda hoppar in en sändning i NyMo och är redan diva. Mycket lovande", skrev Steffo till klippet som nu hyllas av följarna.

Kul!


/
Senaste nytt

TV4 ändrar Bonde söker fru – så blir nya programmet: "Vi går ett steg längre"

Ny festival satsar på schlager

I maj är det premiär för en ny festival på Stockholms stadion. Under endagsevenemanget Drömmen avlöser schlagerstjärnor som Carola, Charlotte Perrelli och Army of Lovers varandra.

McCartneys gitarrist död

1 timme sedan
Musikern Denny Laine är död. Den brittiske multiinstrumentalisten slog igenom i bandet The Moody Blues på 1960-talet, ett band som fick en hit med låten "Go now".

Hooja och Stenström till "Musikhjälpen"

2 timmar sedan
Hooja blir första gäst när "Musikhjälpen" drar i gång på SVT och i Sveriges Radio nästa vecka. Skogsdisco-duons liveframträdande följs under programmets premiärkväll av Cornelia Jakobs, enligt ett pressmeddelande från SR.

Veckans film och serier – Chalamet som Wonka

3 timmar sedan
Hugh Grant som en Oompa Loompa, Bradley Cooper i lösnäsa och historien om hur prins Williams träffade Kate. Det är några av höjdpunkterna på tv och bio. Här är veckans filmer och serier.

Danyel Couet vinner Kockarnas kamp efter rysare – detaljen avgjorde

igår 21:00
Det var under tisdagskvällen som Kockarnas kamp revanschen avgjordes i TV4 och vinnande ur slutstriden gick Danyel Couet. "Det känns helt fantastiskt", sa han efter att hans namn ropats upp av Pär Lernström.