Britney Spears möts av kritik efter att hon kroppshånat Christina Aguilera
Britney Spears möts av kritik efter att hon kroppshånat Christina Aguilera och hennes dansare. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Hatstorm mot Britney Spears efter kroppshånen: "Sök hjälp"

Britney Spears är tillbaka på Instagram med buller och bång. Britney har nu kroppshånat Christina Aguilera och hennes dansare, och Britneys följare ser rött av Britneys vikthån.


Britney Spears, 40, hade i 13 år en förmyndare i form av sin pappa Jamie Spears. Tiden innan Jamie klev in som förmyndare hade Britney drabbats av flera mentala sammanbrott där hon bland annat försökt ta sitt liv, utsatt sina barn för fara och blivit tvångsinlagd på psyket två gånger, något som Insider har rapporterat om.

Men i november i fjol så stod det klart att Britney inte längre ska hon någon förmyndare. Då hade Britney berättat i domstolen att hon under förmyndarskapet tvingades uppträda, medicinerades med lithium mot sin vilja och inte fick ta ut sin spiral. Detta trots att Britney ville skaffa barn med sin kärlek Sam Asghari.

Britney Spears och Sam Asghari. Bildkälla: Stella Pictures.

Britney Spears hånar Christina Aguilera 

Sedan Britney nu står på egna ben så har hon hunnit gifta sig med Sam Asghari, släppt superhitten "Hold me closer" tillsammans med Elton John, och minst sagt blåst liv i sitt konto på Instagram.

Där uppdaterar hon flera gånger dagligen sina följare med nakenbilder, dansvideos och vardagliga reflektioner. Men ett av Britney Spears senaste inlägg fick hennes så annars lojala fans att se rött.

Britney la ut ett citat från skådespelaren Rodney Dangerfield som lyder: "Jag insåg att det bara finns ett sätt att se smal ut: umgås med feta människor".

Men det var inte det enda. Britney passade även på att kroppshåna både sina egna dansare, men även Christina Aguilera och hennes dansare.

Christina Aguilera på scen i augusti 2022. Bildkälla: Stella Pictures.

"Jag önskar att jag hade kunnat välja mina dansare. Om jag hade haft Christina Aguileras dansare så hade jag sett extremt smal ut i jämförelse. Varför inte prata om det? Tror ni inte att mitt självförtroende hade varit lite bättre om jag hade kunnat välja var jag bodde, vad jag åt, vem jag fick ringa, vem jag dejtade och vem som var på scen med mig!!!", skrev Britney bland annat.

Britney Spears vikthånar Christina Aguileras dansare. Bildkälla: Instagram/britneyspears

Britney Spears fans besvikna efter kroppshånen

I kommentarsfältet rasade kommentarerna in.

"Oops, det här är inte coolt, Britney"

"Ursäkta?!"

"Det här är elakt. Jag är besviken, Britney"

"Jag är så besviken"

"Ännu ett inlägg om Christina Aguilera? Du verkar besatt. SÖK HJÄLP!"

"Britney vi älskar dig men det här inlägget är skadligt för de som lever i större kroppar och människor som har haft ätstörningar. Vi vet att du har blivit sårad. Men låt oss inte skada andra när vi själva läker"

"Britney, det här är inte bra. Jag vet att du har missat mycket, men det är 2022. Vi bryr oss inte om sån här skit längre. Och vi fatshamear inte oss själva eller andra"

"Vad i helvete är det här? Fettfobi? Varför beter du dig såhär efter allt du varit med om? Varför vill du trycka ner någon annan? Använd din plattform ansvarsfullt. Gör om, gör rätt"

"Du kan berätta DIN sanning utan att förnedra andra"

"Ta bara bort det här inlägget"

"Vad har Christinas dansare gjort för att förtjäna det här?"

Britney Spears svarar på kritiken

Senare under dagen gick Britney Spears ut med ett nytt inlägg där hon försökte förklara mer om vad hon menade.

"Jag skulle aldrig medvetet kroppshåna någon för jag vet hur det känns. Jag kämpar med det här på grund av hur jag mår, inte för att jag hatar hur någon annan ser ut. Det känns som att min familj visste att jag var osäker och att människor medvetet försökte mata den här osäkerheten genom att inte låta mig välja vilka som skulle vara på scen med mig, skrev hon vidare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

idag 05:58
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.