Isabella Löwengrip och Evin Ahmad
Evin Ahmad kommenterade på Isabella Löwengrips Instagrambild. - Foto: Christine Olsson/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Evin Ahmads känga till Isabella Löwengrip: "Jag blir kallad hora"

Isabella Löwengrip har i dagarna hyllat högerblocket, och la ut en bild på sig själv tillsammans med Ulf Kristersson. Nu går skådespelaren Evin Ahmad in och kommenterar på Isabella Löwengrips Instagram.


Det var under tisdagen som entreprenören Isabella Löwengrip, 31, satte ner foten. Hon menar att både hon själv och hennes följare har blivit trakasserade eftersom de röstat blått. 

"De har blivit kallade rasister, tappat följare, upplevt ett socialt obehag i sociala medier och i verkligheten samt fått hot. Även jag", skriver Isabella på Instagram och fortsätter:

"Jag är så less på att rösta rött skulle vara mer solidariskt, mer omtanke och kärlek. Mer intellektuellt. Röstar man blått är man egoistisk, kall, rasist och vill skapa klyftor i samhället", skriver Isabella Löwengrip.

I söndags la Isabella ut en bild på sig själv med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, och bilden mötte både ris och ros i kommentarsfältet.

Hyllades av Paow, Lojsan och Victoria Silvstedt

Paulina "Paow" Danielsson som visat sitt stöd för Sverigedemokraterna genom åren skrev att "Allt detta som sd sagt i 10 år", influencern Lojsan Wallin kommenterade "Bra skrivet", influencerprofilen Isabella Jedler skickade klappande händer-emojis och modellen Victoria Silvstedt skrev "Safety first".

Andra följare skrev att de skulle avfölja Isabella då de var besvikna att hon hyllade Moderaterna, då de kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna. Några av de besvikna kommentarerna i Isabellas kommentarsfält löd så här:

"En röst på M, L och KD är en röst på SD. Vilket du verkar glömma."

"Alla röster ni ger till de blåa ger SD mer makt. Det blir en fet unfollow på dig"

"En röst på M är i detta val en röst på SD. Det ska man vara väldigt medveten om."

Isabella Löwengrip mötte både ris och ros i kommentarsfältet. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Evin Ahmad kommenterar på Isabella Löwengrips Instagram

Skådespelaren Evin Ahmad, 32, som är känd från bland annat "Snabba Cash"-serien och "Vår tid är nu", valde under tisdagen att svara på Isabellas inlägg.

"Hej Isabella, tråkigt att höra att du eller någon annan blivit hotad. Det ska man inte behöva gå igenom. Jag vet hur du och dina följare känner. Det är därför jag sällan vågar uttrycka att jag röstar rött. Eller att jag är antirasist för att jag blir oftast kallad för hora, blatte, arab fitta etc, att jag ska åka hem och att jag inte har något här att göra. Enbart för att jag har en åsikt som handlar om att stå upp för dom som inte är lika priviligierade som du och jag är", skrev Evin.

Evin Ahmad menar att både hon själv och Isabella Löwengrip är privilegierade. Bildkälla: Stella Pictures.

Evin skriver också att hon skickade ett direktmeddelande till Isabella men inte fick något svar.

"Hoppas verkligen på att vi kan prata om det här du och jag så att du förstår att det finns större offer än du, jag och dina följare i vårt samhälle och att det här är inte ett narrative som är exklusivt för dig och dina vänner som röstat blått allt gott / Evin", skrev Evin.

Isabella Löwengrip har ännu inte svarat på Evin Ahmads kommentar.

Brita Zackari: "Blondinbella har en skev offerkofta"

Under onsdagen gick även tv-profilen Brita Zackari, 40, ut och kritiserade Isabella Löwengrips uttalande.

"Om vi bortser från det skeva i Blondinbellas offerkofta, kan vi kasta lite ljus på faktumet att hon framhåller TAPPAT följare som något hemskt som drabbar en?", skrev Brita på sin Instagram Story. 

Brita Zackari kommenterade även hon Isabella Löwengrips uttalanden. Bildkälla: Instagram/britazackari


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen har särskild händelse under Eurovision

2 timmar sedan

Bonde-Ellinors syrliga ord om Filip: "Jag är ledsen men..."

2 timmar sedan
Ellinor Eke-Göransson blev "Bonde-Ellinor" med hela svenska folket efter att hon träffat Filip Nilsson i Bonde söker fru 2021. När paret gjorde slut året därpå så var det många tittare som blev nyfikna över vad som hänt egentligen.

Masked Singer anmält fyra gånger: "Obehagligt"

3 timmar sedan
Masked Singer Sverige är en stor succé på TV4. Varje vecka lockar underhållningsprogrammet med Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El-Refai miljonpublik. Men det finns en del detaljer som har fått tittarna att anmäla programmet.

Ryssland efterlyser regimkritisk författare

idag 12:46
Den ryska polisen har efterlyst författaren Daria Serenko. Det är ännu ett exempel på det allt hårdare klimatet för regimkritiker i landet.

"Stöld"-regissören: Vi har upplevt rasismen

idag 12:44
För regissören Elle Márjá Eira och huvudrollsinnehavaren Elin Oskal är det hat mot samer som skildras i filmen "Stöld" i högsta grad verklighet. Vi upplevde det faktiskt mitt under inspelningen, säger Elle Márjá Eira.

Det måste "Paradise"-deltagarna göra för att få ligga i huset

idag 12:33
Den nya säsongen av “Paradise” har haft premiär, och precis som tidigare så finns det strikta regler kring sex och samtycke. – Vi tänkte först det här med tummen upp skulle vara skit-cringe, säger deltagaren Josefine Horst.