Ulf Kristersson

Ulf Kristersson, född 29 december 1963 i Lund, är en ekonom och politiker aktiv inom Moderaterna. Sedan 2017 är han partiledare för partiet. 


Kristersson försökte bli ordförande för Moderata ungdomsförbundet 1992 men han förlorade mot Fredrik Reinfeldt vilket gjorde att Kristensson mellan 1991 och 2000 fick sitta som riksdagsledamot i Stockholm. 


Efter valet 2010 utsågs han till socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering, där han bland annat såg över och förändrade sjukförsäkringsreformen. I december 2014 tillträdde hans om ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna. 

Hur lång är Ulf Kristersson?

Är du nyfiken på längden på Moderatledaren Kristersson? Han är 169 centimeter lång. 

Ulf Kristersson blev partiledare för Moderaterna 2017


Efter före detta partiledaren Anna Kinberg Batras avgång, uttryckte Kristersson att han stod till valberedningens förfogande för att kunna efterträda Anna Kinberg Batra som Moderaternas partiledare. 1 oktober 2017 valdes han till partiledare för Moderaterna.


Kristersson är mest aktiv på Facebook under namnet Ulf Kristersson.


Ulf Krisersson
Ulf Kristersson, bildkälla: Anders Wiklund


Läs alla Nyheter24:s artiklar om Ulf Kristersson här!

igår 16:18
Statsminister Ulf Kristersson (M) vill inte spekulera i hur ett eventuellt terrorhot mot julhandeln ser ut.
igår 15:52
Statsminister Ulf Kristersson (M) ser det som "helt odramatiskt" att tjänstemän i regeringskansliet som arbetar med att genomföra Tidöavtalet kan få högre lön.
igår 13:36
Regeringen och Sverigedemokraterna vill se familjeplanering i utanförskapsområden, något som de har skrivit in i en uppdaterad version av Tidöavtalet, skriver Dagens Nyheter.
igår 08:32
En svensk kvinna som arbetar för Moderaterna skadades i en skottlossning i de centrala delarna av Bryssel på onsdagskvällen. "Mina tankar är med henne och hennes familj", skriver statsminister Ulf Kristersson i ett inlägg på Facebook.
2 dagar sedan 20:20
Justitieminister Gunnar Strömmer utesluter inte fler åtgärder för att förebygga och förhindra terrorism med anledning av Säpos bedömning att säkerhetsläget i Sverige har försämrats ytterligare sedan i somras. "Regeringen har en löpande dialog med Säkerhetspolisen och Polismyndigheten", säger han.
2 dagar sedan 09:48
Nio ministrar deltar i dag i en kippavandring i centrala Stockholm. Även Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson går med i manifestationen mot antisemitism.
3 dagar sedan 21:36
Sverige ska vara en stark röst för en tvåstatslösning för Israel och Palestina när kriget i Gaza är över. "Det kan framstå som utopiskt just nu, men de allra flesta inser att det är enda möjliga vägen till hållbar fred."
3 dagar sedan 13:24
Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet anmäler statsminister Ulf Kristersson (M) till riksdagens konstitutionsutskott för hur löneprocessen går till på regeringskansliet.
1 Dec, 10:40
Kung Charles är på plats på FN:s klimattoppmöte i Dubai. Och han manar världsledarna att agera. Jag ber av hela mitt hjärta att COP28 ska bli ännu en viktig vändpunkt mot genuin omställning, säger han.
1 Dec, 05:30
Efter ett år med rekordvärme och dödligt extremväder möts världens länder just nu i Dubai. Här är allt du behöver veta om FN:s klimattoppmöte COP28.
29 Nov, 15:02
Ulf Kristersson måste "ta kontroll över sitt regeringsunderlag" och sätta gränser mot Sverigedemokraterna.
28 Nov, 13:54
Svenska ståljätten SSAB ska ställa om hela sin nordiska produktion. Till år 2030 ska företaget tillverka fossilfritt stål.
28 Nov, 12:30
Jimmie Åkessons moskéuttalande sår split i det svenska samhället, enligt statsminister Ulf Kristersson (M). Samtidigt anser han att muslimska företrädare ska ta ansvar för att motverka extremism.
27 Nov, 14:50
Situationen vid Finlands gräns är iscensatt av Ryssland och syftar till att skapa splittring i västvärlden, säger statsminister Ulf Kristersson (M) tillsammans med sin finske kollega Petteri Orpo.
27 Nov, 10:12
Statsminister Ulf Kristersson (M) kommenterar nu SD-ledaren Jimmie Åkessons tidigare uttalanden om att vissa svenska moskéer borde rivas.
26 Nov, 15:54
Magdalena Andersson, partiledare för Socialdemokraterna, vill att regeringen tydligt markerar mot SD-ledaren Jimmie Åkessons senaste uttalanden. Ett sätt skulle kunna vara att kasta ut de sverigedemokratiska tjänstemännen ur Rosenbad, säger hon till TT.
26 Nov, 14:28
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson uppmanar på Twitter sina följare att inte sprida statsminister Ulf Kristerssons felöversättning vidare. Samtidigt har ett sådant inlägg spridits av hennes partikollega.
26 Nov, 11:20
Utspelet från Jimmie Åkesson om att riva moskéer som sprider islamistisk propaganda får stöd av SD-politiker. Åkesson konstaterade en självklarhet, säger riksdagsledamoten Tobias Andersson.
26 Nov, 07:02
Provokativt och anmärkningsvärt. Det anser juridikprofessorn Joakim Nergelius om SD-ledarens utspel om att riva och konfiskera moskéer. Statsvetaren Jenny Madestam öppnar samtidigt för en konflikt mellan SD och de andra Tidöpartierna.
25 Nov, 20:18
Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok reagerar starkt på SD-ledaren Jimmie Åkessons tal. Han säger att det nu inte räcker för regeringen att bara ta avstånd från uttalandet.
1 2 3 4 ... 42