Ulf Kristersson

Ulf Kristersson, född 29 december 1963 i Lund, är en ekonom och politiker aktiv inom Moderaterna. Sedan 2017 är han partiledare för partiet. 


Kristersson försökte bli ordförande för Moderata ungdomsförbundet 1992 men han förlorade mot Fredrik Reinfeldt vilket gjorde att Kristensson mellan 1991 och 2000 fick sitta som riksdagsledamot i Stockholm. 


Efter valet 2010 utsågs han till socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering, där han bland annat såg över och förändrade sjukförsäkringsreformen. I december 2014 tillträdde hans om ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna. 

Hur lång är Ulf Kristersson?

Är du nyfiken på längden på Moderatledaren Kristersson? Han är 169 centimeter lång. 

Ulf Kristersson blev partiledare för Moderaterna 2017


Efter före detta partiledaren Anna Kinberg Batras avgång, uttryckte Kristersson att han stod till valberedningens förfogande för att kunna efterträda Anna Kinberg Batra som Moderaternas partiledare. 1 oktober 2017 valdes han till partiledare för Moderaterna.


Kristersson är mest aktiv på Facebook under namnet Ulf Kristersson.


Ulf Krisersson
Ulf Kristersson, bildkälla: Anders Wiklund


Läs alla Nyheter24:s artiklar om Ulf Kristersson här!

igår 11:54
Irakiska myndigheter har bekräftat att en svensk medborgare dömts till döden i Irak, meddelar svenska utrikesdepartementet. Ytterligare två svenskar uppges ha varit häktade för inblandning i mordet på en gängkriminell man, men vilka eventuella straff de dömts till är oklart.
igår 11:46
Regeringen tillsätter två industrisamordnare och inrättar ett så kallat accelerationskontor för att snabba på den gröna omställningen i industrin.
igår 10:20
Socialdemokraterna har fått igenom en ny skrivning om kärnvapen på svensk mark med anledning av DCA-avtalet med USA. Men det lugnar inte Vänsterpartiet.
2 dagar sedan 14:22
Statsminister Ulf Kristersson och regeringens 23 ministrar får höjda arvoden, efter ett beslut från Statsrådsarvodesnämnden.
3 dagar sedan 01:04
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj befinner sig Tyskland. Men när presidenten skulle tala inför parlamentet undvek parlamentariker från både ytterhögern och yttervänstern att vara där.
10 Jun, 19:48
På tisdag reser statsminister Ulf Kristersson (M) till Riga i Lettland för ett möte mellan länderna på Natos östra flank, skriver regeringen i ett pressmeddelande.
10 Jun, 17:58
Dagen efter EU-valet gästade statsminister Ulf Kristersson Sveriges Radios Studio Ett och kommenterade den rasistiska sång David Lång sjöng på Sverigedemokraternas valvaka. En händelse som fångades av Expressens reporter på valvakan.
9 Jun, 20:24
Det blev stort jubel på Moderaternas valvaka när valresultatet gjorde klart att partiet blir näst störst. Om det polariserande resultatet i Europa och stödet till Ukraina är inget givet. Demokratier är sårbara, säger statsministern och M-ledaren Ulf Kristersson.
8 Jun, 17:06
Statsminister Ulf Kristersson (M) knackar dörr in i det sista på lördagen. Det är antalet röster som räknas och inte känslan, säger han.
8 Jun, 07:26
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) har lindriga nackskador efter det överfall hon råkade ut för i centrala Köpenhamn i fredags. Hon meddelar att hon är välbehållen. En man har häktats misstänkt för att ha slagit statsministern på överarmen. Enligt polis var han märkbart berusad under attacken.
7 Jun, 20:50
Danmarks statsminister Mette Frederiksen har blivit misshandlad av en man på ett torg i Köpenhamn. Mannen har gripits.
7 Jun, 15:52
Generallöjtnant Michael Claesson blir ny överbefälhavare, meddelar regeringen. Han efterträder Micael Bydén. Den genomgripande känslan är stolthet, beslutsamhet, engagemang och energi, säger han.
7 Jun, 13:48
"Väldigt glädjande." Så kommenterar statsminister Ulf Kristersson (M) EU-kommissionens besked om att Ukraina och Moldavien har uppfyllt kriterierna för att inleda samtal om EU-medlemskap.
7 Jun, 11:36
Regeringen har gett klartecken till Försvarsmakten att bidra med svenskt flyg till Natos luftövervakning.
6 Jun, 18:30
Regeringen var grovt vilseledande vid presentationen av sin havsmiljöproposition som ska skydda fiskbestånden. Det anser tidigare miljöminister Isabella Lövin (MP).
6 Jun, 09:50
Statsminister Ulf Kristersson (M) manade till att kämpa för svensk frihet i sitt tal på nationaldagen. Det gjorde även Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson.
5 Jun, 19:44
S-ledaren anklagar statsminister Ulf Kristersson (M) för att vilja samarbeta med partier som vill riva upp klimatpakten. Men enligt Kristersson är det inte aktuellt. Vi har en mycket bred enighet i mitten av europeisk politik om att klimatfrågan är viktig, säger han i TV4.
5 Jun, 18:34
Rapparen C Gambino sköts till döds i ett parkeringsgarage i Göteborg under natten. Statsminister Ulf Kristersson (M) menar att mordet visar att nätverkskriminaliteten kommer att fortsätta.
5 Jun, 08:38
Regeringen vill tillåta vingårdar, mikrobryggerier och små destillerier att sälja sina alkoholdrycker direkt på plats. Men det finns vissa begränsningar för att Systembolaget inte ska hotas.
4 Jun, 13:38
Regeringen vill flytta ut trålgränsen längs hela Östersjökusten och förbjuda bottentrålning i skyddade havsområden. Det borde ha gjorts för länge sedan, säger statsminister Ulf Kristersson (M).
1 2 3 4 ... 56