Markoolio har tidigare kallat Johanna Nordström och Edvin Törnbloms Ebba Busch-diss för "vuxenmobbning".
Markoolio har tidigare kallat Johanna Nordström och Edvin Törnbloms Ebba Busch-diss för "vuxenmobbning". - Foto: Stella Pictures

Johanna och Edvins hårda svar till Markoolio: "Inte Guds bästa jävla barn"

Markoolio har tidigare kallat Johanna Nordström och Edvin Törnbloms Ebba Busch-diss för "vuxenmobbning". Nu ger "Ursäkta"-duon svar på tal efter den hårda kritiken.
– Han har ju byggt sina låtar på att vara sexistisk, säger poddstjärnorna.


Poddstjärnorna Johanna Nordström, 26, och Edvin Törnblom, 26, är just nu högaktuella med sin show “Ursäkta live”, och den åttonde september ägde den storslagna premiären rum i ett fullsatt Avicii Arena i Stockholm. 

Ursäkta-poddens hårda diss mot Ebba Busch 

Det är ett visst segment från showen som har fått extra mycket uppmärksamhet på sociala medier. Under framträdandet dök Edvin Törnblom upp i en blå kostym och blond peruk, utklädd Ebba Busch. Johanna och Edvin passade då på att kasta en rejäl känga mot Kristdemokraternas partiledare till tonerna av Markoolios "Millennium 2". 

Här kan du läsa mer om Ursäkta-poddens hårda diss mot Ebba Busch.

Markoolios ord om Edvin och Johannas Ebba Busch-diss

Det uppmärksammade segementet har däremot inte varit särskilt uppskattat av en av upphovsmännen, Marko “Markoolio” Lettosalo.  

I radioprogrammet “Rix Morronzoo” berättade Markoolio att han tidigare har sagt nej till att låten skulle användas i sammanhanget, eftersom han ansåg att texten var för grov. 

Till Expressen skrev Markoolio: Allt handlar om att vår låt som gjordes för att få folk att dra på smilbanden användes nu mot en person i form av personangrepp och vuxenmobbning. Dom får tycka vad dom vill om andra människor och framföra det i deras show men inte genom vår låt,”

Låten kommer inte kunna visas i den tv-sända showen, och kommer att klippas bort. 

Foto: Stella Pictures

Edvin och Johanna slår tillbaka efter Markoolios kritik

Nu har Edvin Törnblom och Johanna Nordström själva kommenterat kritiken i det senaste avsnittet av deras podd “Ursäkta”. 

– Det här vill vi poängtera jävligt tydligt. Vi frågade Markoolio om vi fick lov att göra den här låten till en tv-sändning, säger Ursäkta-duon. 

– Vi har inte frågat om tillstånd till showen. När man gör satiriskt innehåll eller parodi behöver man inte göra det, säger Johanna och Edvin i avsnittet.

Foto: Stella Pictures

Edvin och Johannas hårda ord om Markoolio: "Inte Guds bästa jävla barn"

Varför det just blev Ebba Busch som den omgjorda låten handlade om förklarar Edvin och Johanna var för att den kristdemokratiska ledaren blivit ett stående inslag i deras podd. Och anledningen till att det gjordes just till tonerna av en Markoolio-låt menar duon beror på att de var med och startade ryktet om att Ebba Busch och Markoolio hade en affär.  

– Jag tycker det är väldigt kul med honom att han byggt hela sin karriär på att göra parodier med låtar och på andra personer, säger duon om artisten och fortsätter: 

– Han har ju också byggt sina låtar på att vara sexistisk. Hans låtar handlar om tjejer i korta kjolar som ska stå och se snygga och söta ut. Han är inte Guds bästa jävla barn själv. Att han då går ut och gör en slags pr-grej av det här för att han är ledsen över att vi använder hans låt i en show.  

Läs allt om Johanna Nordström här: pojkvännen Adam, pengarna och längden.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!