Jenny Strömstedt öppnar upp sig om ätstörningen: "Jättesvårt"
Jenny Strömstedt öppnar upp sig om ätstörningen: "Jättesvårt" - Foto: SUVAD MRKONJIC/TT och Stella Pictures

Jenny Strömstedt öppnar upp sig om ätstörningen: "Jättesvårt"

Den hyllade programledaren Jenny Strömstedt öppnar nu upp sig om okända hälsokampen i en tv-intervju med Bianca Ingrosso.


Jenny Strömstedt, 50, är en av Sveriges mest älskade programledare och har i många år lett TV4:s flaggskepp Nyhetsmorgon. 

I lördagens sändning av den folkkära morgonshowen intervjuade Jenny ingen mindre än influencerdrottningen och entreprenören Bianca Ingrosso, 27. Under intervjun öppnar Jenny Strömstedt plöstligt själv upp sig om sin egen hälsoproblematik. 

Jenny Strömstedts okända sjukdomskamp

Bianca berättar öppenhjärtligt under intervjun om sin problematik med ätstörningar:

– Jag kan prata om det, men jag har gått i terapi och lärt mig bevara det lite för mig själv. För det blir ju lite så att folk har rätt och tycka då, vilket kan påverka min resa. Vissa saker man säger, även om man inte menar det, så kan det trigga någon. Så jag har lärt mig att backa lite, säger hon under intervjun i Nyhetsmorgon. 

Biancas ord fick även Jenny Strömstedt att öppna upp sig, då hon också har haft problematik med ätstörningar. 

– När jag var yngre hade jag ätstörningar också. I perioder hade jag jättesvårt att äta, berättar Jenny Strömstedt.

Jenny Strömstedts ätstörning 

Sedan poängterar programledaren att hon känner sig frisk från ätstörningarna idag, men erkänner att hennes sjukdomskamp påverkar henne i viss mån varje gång hon äter. 

– Jag kan säga fortfarande att.. även om jag är över det nu, så varje gång jag äter tänker jag ändå på att det är mat och att det kommer påverka mig. Det händer något i min kropp, säger Jenny Strömstedt. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

1 timme sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

2 timmar sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.