Här är allt om Tommy Körbergs kärleksliv genom åren, skilsmässorna, otrohetsaffären och barnen.
Här är allt om Tommy Körbergs kärleksliv genom åren, skilsmässorna, otrohetsaffären och barnen. - Foto: Michael Brannäs/SCANPIX och Jari Kantola/STELLA PICTURES

Allt om Tommy Körberg: Hans barn, fruar och förmögenhet

Den folkkäre artisten Tommy Körberg har hunnit med en hel del i sitt liv. Här är allt du måste veta om sångfågelns kärleksliv genom åren, otrohetsaffären, barnen och miljontillgångarna.


Sångfågeln Tommy Körberg, 74, håller sig ständigt aktuell. Han har minst sagt en hel del i bagaget – en lång och lyckad musikkarriär, stora tillgångar, skilsmässor och barn med olika kvinnor. Listan kan göras lång. 

Här är allt du måste veta om den folkkäre artisten!

Vem är Tommy Körbergs fru Ann-Charlotte?

Tommy Körberg på röda mattan med sin fru Ann-Charlotte Nilsson. Foto: Stella Pictures

Sedan 2009 har Tommy Körberg varit gift med sin fru och nuvarande partner Ann-Charlotte Nilsson, 53. 

Utöver makar och vänner är Tommy Körberg och Ann-Charlotte också kollegor och arbetar tillsammans. Hon är nämligen hans manager. 

– Det går bra att arbeta ihop. Ann-Charlotte är ju så vänlig och charmar sönder alla. Den förmågan har inte jag, har Tommy Körberg tidigare sagt till Icakuriren.

De träffades på en spelning i Göteborg och efter 15 år som gifta har de skapat sig en fin tillvaro. Paret bor tillsammans i en lägenhet och har ett mysigt landställe. 

Tommy Körberg var otrogen med frun Kirsti

Tommy Körberg var gift med Kirsti Skavberg. Foto: Michael Brannäs/TT

Det har inte varit en rak väg i Tommy körberg kärleksliv. Sångfågeln har barn med tre olika kvinnor samt uppmärksammade skilsmässor och uppbrott i bagaget. 

Han träffade sin nuvarande hustru samtidigt som hans tidigare relation med Kirsti Skavberg höll på att kraschlanda. Deras äktenskap höll mellan 1995-2005, innan paret valde att skiljas. 

2010 avslöjade Körberg detaljer om otrohetsaffären när han medverkade i programmet "Stjärnorna på slottet": 

– Det blev små lappar som skickades. "Kan vi ses där?", hysch hysch. Hon levde med sin dåvarande man, och jag levde mitt liv, sa sångaren då i programmet. 

Gifte sig med Aviciis mamma Anki Lidén

I en stor intervju har han vidare talat ut som sina relationer, stökiga år och otrohetsaffären.

– Ja, men jag bodde i garaget. Det var inte så att jag lämnade en fungerande relation utan vi var båda på väg att göra slut med våra partners, sa Tommy Körberg till Aftonbladet.

Tommy Körberg har även varit tillsammans med skådespelerskan Anki Lidén. De var ett par, och gifta, i slutet av 1970-talet och fick tillsammans en son som idag är 45 år.  

Sonen Anton har Tommy Körberg tillsammans med hans exfru Anki Lidén. Bild från 1998. Foto: Michael Brannäs/SCANPIX

Tommy Körbergs barn: Anton, Erlend och Elvira

Tommy Körberg har tre barn, två söner och en dotter. Alla hans barn har olika mammor. 

Hans äldsta son heter Anton Körberg, 45, och arbetar som programledare i tv, musiker och skådespelare. Tommy Körberg fick sonen tillsammans med Anki Lidén. Han är därför halvbror med Tim Berglind, som gjorde sig världskänd med artistnamnet Avicii, men gick bort 2018.

Tommy Körbergs äldsta son Anton Körberg. Foto: Stella Pictures

Den yngsta sonen heter Erlend Körberg, 26, och hans mamma är ex-frun Kirsti Skavberg. 

Yngst i syskonskaran är dottern Elvira Körberg, 13. Tommy Körberg fick dottern tillsammans med sin nuvarande fru Ann-Charlotte Nilsson.

Tommy Körberg med yngsta dottern på Gröna lund 2011. Foto: Stella Pictures

Tommy Körberg sjuk – låg han i respirator?

I oktober 2020 berättade Tommy Körberg att han varit inlagd på sjukhus i flera månader.

– En streptokock attackerade två stycken av mina klaffar och insidan av hjärtat. Jag kände mig lite trött och gjorde lite prover, och de sa: ”Du ska in på akuten direkt bara, dina värden är helt värdelösa”. Då visade det sig att det var långt gånget och hjärtat hade svårt att uppföra sig som det skulle, sa han under en intervju i "Malou efter tio" enligt Femina.

Tommy Körbergs förmögenhet – hur stor är hans inkomst?

Eftersom han ständigt håller sig aktuell som sångare och tv-profil ekar det absolut inte tomt i Tommy Körbergs fickor. 

För taxeringsåret 2021 hade han, enligt Skatteverket, en inkomst av tjänst på svindlande 1 813 685 kronor. Detta menas att han kunde plocka ut en månadslön på över 150 000 kronor!

Han hade även ett överskott av kapital på hela 506 640 kronor. 

Det ekar inte tomt i Tommy Körbergs fickor. Foto: Fredrik Persson/TT

Tommy Körberg är även styrelseledamot i företaget Mollsju AB. Bolaget sysslar med att bedriva musik- och scenproduktion samt pedagogisk verksamhet inom musik och teater. I företaget är hans fru ann-Charlotte även delaktig som styrelsesuppleant. 

2021 omsatte bolaget 2 034 000 kronor. Totalsumman av tillgångar i företaget ligger på 2 196 000 kronor. 

Hur lång är Tommy Körberg? 

Den folkkäre 74-åringen är faktiskt rätt så lång och mäter hela 177 centimeter över marken. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KG Hammar romandebuterar

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

2 timmar sedan
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?