Svensk rappare på Way out west
En svensk rappare stoppades av polisen på Way out west. - Foto: Instagram, TT Bild. Bilden är ett montage.

Svensk rappare stoppades av polis på Way out West: "Bilen stinker"

En av Sveriges mest kända rappare stoppades av polis i närheten av festivalområdet på Way out west, där han även uppträdde.


Den andra veckan i augusti gick festivalen Way out West av stapeln i Göteborg, och artister som Yung Lean, Thåström, Tame Impala och Nick Cave spelade alla på festivalen i Slottsskogen i Göteborg.

En av Sveriges mest kända rappare med över 100 miljoner streams på Spotify, och som även nått viss internationell framgång, var på plats på Way out West för att göra ett framträdande. Men det var inte det enda rapparen gjorde under festivalen.

Rapparen är en av Sveriges mest kända artister. Bildkälla: TT Bild

Svenska rapstjärnan stoppades av polis

I närheten av festivalområdet stoppades rapstjärnan av polis. Den svenska rapparen satt då i en stor svart SUV från 2015 till ett värde av ungefär en halv miljon kronor.

"I bilen stinker det cannabis", står det att läsa i huvudanmälan som Nyheter24 har tagit del av.

Rapparen säger på plats att han "precis har rökt cannabis". Enligt anmälan visade han tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad då han hade "släpande tal". Han luktade även starkt av cannabis.

Den svenska rapparen kroppsvisiterades, och ett snabbtest visade positivt på THC. Inga andra droger, så som amfetamin, kokain, opiater eller Tramadol påträffades i stjärnans urin.

Under förhöret så varken förnekade eller erkände han brott, och han godtog ett strafföreläggande.

Åklagaren menar att målet kan avgöras utan huvudförhandling, och föreslår dagsböter på totalt 1 500 kronor som påföljd.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!