Stockholm

Kanye "Ye" West: "Glad att jag gick över gränsen"

Kanye West bärandes tröjan med texten ''White Lives Matter'' på sin dotter Norths basketboll match. I högra bilden lämnar han Burberrys efterfest för deras vår kollektion 2023.
Kanye West i blåsväder igen för antisemitiska uttalanden. Foto: Stella Pictures

Det är det senaste uttalandet från den världskända rapparen Kanye "Ye" West efter att han blivit avstängd från både Twitter och Instagram i samband med antisemitiska uttalanden.


Läs mer

I en video som Page Six publicerade igår kväll kan man se rapparen kliva in i en bil på väg från visningen av den konservativa Candace Owens nya dokumentärfilm.

När han blir frågad om hur han känner kring att varumärken valt att avbryta samarbeten med honom efter hans antisemitiska uttalanden svarar han med att han är glad att han gick över gränsen. 

Kanye "Ye" West i blåsväder 

Kanye ''Ye'' West har varit i blåsväder senaste veckan med antisemitiska uttalanden på både Instagram och Twitter vilket har resulterat i avstängning från båda plattformarna.

I en tweet som nu är borttagen skrev han följande: 


Tweeten publicerades 9 oktober men blev borttagen kort därefter. Foto: Twitter

Under hans show på Paris fashion week bar han en tröja med meningen ‘’White Lives Matter’’, något som kritiserats enormt av bland annat Vogue. Meningen anses vara ett ‘’rasistiskt svar mot Black Lives Matter rörelsen’’ enligt världsledande anti-hat organisationen ADL.

Även varumärket Adidas har valt att ‘’granska’’ samarbetet med artisten. Banken JP Morgan Chase har valt att droppa varumärket Yeezy och nu har artisten lite över en månad på sig för att hitta en ny bank. 

Candace Owens tweetade en bild på henne och Kanye ''Ye'' West i de kritiserade tröjorna. Foto: Candace Owens / Twitter

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.