Magnus Uggla har en enorm förmögenhet.
Magnus Uggla tjänar multum – här är allt om hans otroliga inkomst. - Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild, Janerik Henriksson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Så mycket pengar tjänar Magnus Uggla – en av Sveriges rikaste artister

Magnus Uggla och hans dotter Agnes Uggla ser vi som gäster i Bianca Ingrossos talkshow "BIANCA". Är du nyfiken på hur mycket pengar Magnus Uggla och Agnes Uggla tjänar? Det får du veta här.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Artisten Magnus Uggla, 68, och hans dotter Agnes Uggla, 32, har tillsammans podden "Uggla & Uggla". Podden har de kört ihop sedan 2020, och där pratar far och dotter om högt och lågt.

Under fredagen gör de sin första tv-intervju tillsammans någonsin, när de gästar Bianca Ingrossos nya talkshow "BIANCA" på Kanal 5.

Magnus Uggla och dottern Agnes Uggla på Elle-galan tidigare i år. Bildkälla: Stella Pictures.

Magnus Uggla är en av Sveriges mest folkkära artister och hans karriär spänner över flera decennier.

Genombrottet kom i mitten av 1970-talet, och sedan 1975 har han släppt hela 18 studioalbum. Uggla har även skådespelat, och gått på Calle Flygares Teaterskola där även svenska stjärnor som Dan Ekborg, Gustav Hammarsten och Sofia Helin har studerat. Uggla ser vi bland annat i i kultfilmen "G – som i gemenskap".

Men mest känd är han såklart för sin musik, och de flesta har nog hört hans superhits som "Jag mår illa", "Kung för en dag", "Johnny Rocker" och "4 sekunder".

Magnus Uggla förmögenhet – så mycket pengar har han

Magnus Uggla hårda arbete har minst sagt lönat sig rent ekonomiskt – han är en faktiskt av Sveriges rikaste artister. 

Under 2022 hade Uggla, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på hela 5 452 400 kronor och hade dessutom ett överskott av kapital som landade på 872 002 kronor. 

I det egna bolaget Uggly music AB redovisade man, under det senaste bokslutet i april 2023, en omsättning på 3,3 miljoner kronor och en vinst på 1,3 miljoner kronor. Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 24,5 miljoner kronor. 

Ugglas andra företag, Aktiebolaget Guldoch, omsatte 12,6 miljoner kronor och gic med 9,2 miljoner kronor, enligt det senaste bokslutet. Tillgångarna? 71,5 miljoner kronor. 

Magnus Uggla. Bildkälla: Stella Pictures

Så mycket pengar tjänar Magnus Ugglas dotter Agnes Uggla

Magnus Ugglas dotter Agnes har hållit sig lite utanför rampljuset, och till vardags jobbar hon som copywriter på reklambyrån Forsman & Bodenfors. 

Hon har läst på Stockholms Universitet och pluggat reklam på en skola i Miami. Är du nyfiken på mer om Agnes och hennes liv, karriär och bostad kan du läsa om det här.

Agnes Uggla. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Agnes Uggla har också en trevlig lön, men nej det är inte riktigt i närheten av pappa Magnus megasummor. För taxeringsåret 2021 hade Agnes Uggla en inkomst av tjänst på 530 555 kronor. Det ger en månadslön på 44 212 kronor. 

Trevligt!