Vad tjänar en av Sveriges bästa komiker?
Vad tjänar en av Sveriges bästa komiker? - Foto: Christine Olsson/Anders Wiklund/TT

Ståuppkomikern Kristoffer Appelquist skrattar till sig lönen

Kristoffer Appelquist är en av Sveriges vassa komiker som inte räds för att skruva på och skämta om svenska nyheter. Nyheter24 har tagit reda på vad komikern tjänar på att få folk att skratta – och det visar sig att skratten leder till skatten.


Kristoffer Ahonen Appelquist, 47, är ståuppkomiker och är kanske på senaste tiden mest ihågkommen som programledare för Svenska Nyheter – som står för fredagsunderhållningen. Appelquist är känd för att göra satiriska och hårda inslag om samtiden, och kanske känner du även igen honom från Parlamentet, På Spåret och från Bäst i Test? 

Kristoffers jobb går ut på att få folk att skratta. Det har han gjort så pass bra att han har blivit prisad på "Svenska Stand-uppgalan" två gånger. 2006 utsågs han till "årets nykomling", och 2012 vann han pris för "årets manliga komiker". 

Kristoffer Appelquist slutar på "Svenska nyheter"

Under fredagen 29 oktober gjorde komikern sitt sista framträdande som framträdande programledare i Svenska Nyheter.

Det skriver han själv i ett Instagraminlägg: "Jag älskar mitt jobb och det var inte ett lätt beslut att tacka nej till ytterligare säsong, men det har jag gjort nu."

Kristoffer Appelquist tillträdde som programledare inför höstsäsongen 2019 och tog över efter komikern Jesper Rönndahl som lett programmet från start. Vem som ska informera det svenska folket och leda dem till skratt efter Kristoffer Ahonen Appelquist är ännu oklart.

ståuppkomikern Appelquists lön

Men vad tjänar då Appelquist som medverkat i otaliga tv-satsningar, åkt land och rike runt i sin roll som komiker? 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Kristoffer Appelquist en förvärvsinkomst, för taxeringsåret 2020, 683 049 kronor vilket ger en månadslön på 56 920 kronor.

Utöver inkomsten hade komikern ett överskott av kapital på 70 690 kronor och inkomst av kapital om 90 kronor. Kristoffer är även verksam i två bolag, enligt Alla bolag.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

1 timme sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.