Vad tjänar en av Sveriges bästa komiker?
Vad tjänar en av Sveriges bästa komiker? - Foto: Christine Olsson/Anders Wiklund/TT

Ståuppkomikern Kristoffer Appelquist skrattar till sig lönen

Publicerades: 1 Nov 2022, 19:09

Kristoffer Appelquist är en av Sveriges vassa komiker som inte räds för att skruva på och skämta om svenska nyheter. Nyheter24 har tagit reda på vad komikern tjänar på att få folk att skratta – och det visar sig att skratten leder till skatten.


Kristoffer Ahonen Appelquist, 47, är ståuppkomiker och är kanske på senaste tiden mest ihågkommen som programledare för Svenska Nyheter – som står för fredagsunderhållningen. Appelquist är känd för att göra satiriska och hårda inslag om samtiden, och kanske känner du även igen honom från Parlamentet, På Spåret och från Bäst i Test? 

Kristoffers jobb går ut på att få folk att skratta. Det har han gjort så pass bra att han har blivit prisad på "Svenska Stand-uppgalan" två gånger. 2006 utsågs han till "årets nykomling", och 2012 vann han pris för "årets manliga komiker". 

Kristoffer Appelquist slutar på "Svenska nyheter"

Under fredagen 29 oktober gjorde komikern sitt sista framträdande som framträdande programledare i Svenska Nyheter.

Det skriver han själv i ett Instagraminlägg: "Jag älskar mitt jobb och det var inte ett lätt beslut att tacka nej till ytterligare säsong, men det har jag gjort nu."

Kristoffer Appelquist tillträdde som programledare inför höstsäsongen 2019 och tog över efter komikern Jesper Rönndahl som lett programmet från start. Vem som ska informera det svenska folket och leda dem till skratt efter Kristoffer Ahonen Appelquist är ännu oklart.

ståuppkomikern Appelquists lön

Men vad tjänar då Appelquist som medverkat i otaliga tv-satsningar, åkt land och rike runt i sin roll som komiker? 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Kristoffer Appelquist en förvärvsinkomst, för taxeringsåret 2020, 683 049 kronor vilket ger en månadslön på 56 920 kronor.

Utöver inkomsten hade komikern ett överskott av kapital på 70 690 kronor och inkomst av kapital om 90 kronor. Kristoffer är även verksam i två bolag, enligt Alla bolag.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Unga Klara tar sig an "Romeo och Julia"

Bokmässan lyfter judiska författare

1 timme sedan
I år präglar den judiska kulturen Bokmässan i Göteborg – med gäster som Joshua Cohen, Judy Batalion och Bernard-Henri Lévy. Nu vill mässansvariga Frida Edman också göra kulturpolitisk skillnad.

Madeleine Sjöstedt utreder nytt tidskriftsstöd

1 timme sedan
Regeringen tillsätter en utredning för att se om ett särskilt, temporärt tidskriftsstöd ska införas för att underlätta en digital omställning. Stödet ska gälla tidskrifter som "fördjupar samhällsjournalistiken".

Hon får Sveriges största musikstipendium

2 timmar sedan
Violisten Ellen Lisbeth får Sixten Gemzéus stora musikstipendium 2023. Hon är född i Uppsala 1987 och har sedan sin uppmärksammade debut 2012 blivit en av de främsta altviolinisterna internationellt, konstaterar juryn. Hon beskrivs som en musiker med "bländande teknik, stor musikalitet och publikkontakt samt stark scennärvaro". Ellen Lisbeth säger i ett pressmeddelande att hon blev mycket glad och beskriver stipendiet som "en stor ära".

Shannen Dohertys cancer spridd till hjärnan

idag 02:34
Skådespelaren Shannen Doherty, känd bland annat för sin roll som Brenda Walsh i tv-serien "Beverly Hills, 90210", berättar i ett känslosamt inlägg på Instagram att hennes cancer spridit sig till hjärnan, rapporterar CNN.

Mötley Crüe startar festen på Sweden Rock

igår 21:00
Under onsdagen kickade Sweden Rocks bastrumma i gång för 30:e året i rad.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.