Lön - Nyheter, artiklar, reportage och video


Lön är den ersättning som en anställd får för sitt arbete. Det kan vara en fast månadslön eller en timlön som betalas ut varje vecka eller månad. Lönen kan också vara baserad på prestation, där den anställde får en bonus eller provision utifrån hur mycket hen säljer eller producerar. Lönen kan också variera beroende på yrke, utbildning och erfarenhet.


Att förhandla om lönen är vanligt vid anställning eller vid löneförhandlingar. Det är viktigt att ha koll på vad som är en rimlig lön för det aktuella yrket och att ha argument för att stödja sin begäran. Det kan handla om utbildning, erfarenhet, prestationer eller marknadsvärde. Det är också viktigt att tänka på andra förmåner som kan ingå i lönen, som exempelvis pension, sjukförsäkring eller friskvårdsbidrag.


Lönen är en viktig faktor för att locka till sig och behålla kompetenta medarbetare. En konkurrenskraftig lön kan också bidra till att öka motivationen och engagemanget hos de anställda. Det är därför viktigt att arbetsgivare ser till att erbjuda en lön som är i linje med marknadsvärdet och som tar hänsyn till den anställdes kompetens och prestationer. En rättvis och konkurrenskraftig lön kan också bidra till att minska personalomsättningen och öka produktiviteten i företaget.

24 Nov, 17:07
I Sverige är medellönen 38 300 kronor. Men det finns de yrken som ligger långt under detta. Här är fem yrken där man tjänar långt under genomsnittslönen i Sverige.
23 Nov, 20:23
Undrar du hur hög medellönen för en svensk faktiskt är? Eller vilka yrken som ger bäst lön, baserat på medellönen? Läs mer här!
11 Nov, 09:43
Per Skoglund, 42, är en av TV4:s populäraste profiler och ständigt aktuell med sina travtips i Nyhetsmorgon. Men blir man rik på att vara travexpert? Det har Nyheter24 kollat upp.
9 Nov, 14:56
Eagle-Eye Cherry ligger bakom den internationella dunderhiten "Save tonight" som kom 1997. Läs om Eagle-Eye Cherrys förmögenhet här.
8 Nov, 16:48
Är du sugen på ett nytt jobb? Här är sju yrken där jobbutsikterna är mycket goda och lönen över 40 000 kronor i månaden.
8 Nov, 14:54
Hur stor är Jan Guillous förmögenhet och vad har den erfarne författaren för lön? Här kan du läsa allt om Jan Guillous pengar.
4 Nov, 15:39
Joakim Gunler, 50, är grundare och vd för Leos Lekland. Hu rmycket pengar tjänar Leos Leklands vd? Läs mer om Joakim Gunlers lön här!
4 Nov, 08:17
Edvin Törnblom gör succé med böcker och shower. Men hur mycket pengar har Edvin Törnblom? Nyheter24 har kikat på Edvin Törnbloms lön.
3 Nov, 19:17
Krögaren Erik Videgård gör succé med sina kokkonster och starka åsikter i TV4:s Nyhetsmorgon. Men hur ser stjärnkockens ekonomi ut? Det har Nyheter24 tagit en titt på.
3 Nov, 17:53
Hur mycket tjänar egentligen poddaren och komikern Johanna Nordström? Det har Nyheter24 tagit reda på och summan är minst sagt svinlande.
3 Nov, 11:34
Charlotte Kalla har lagt längdskidorna på hyllan. Nyheter24 har kikat närmare på Charlotte Kallas förmögenhet och lön. Läs som det här.
2 Nov, 15:45
Dogge Doggelito är aktuell i Så mycket bättre 2023. Många är nyfikna på Dogge Doggelitos förmögenhet. Läs om hans lön här!
28 Okt, 12:27
Janne Andersson har länge varit förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll. Nyheter24 har kikat på Janne Anderssons lön.
22 Okt, 08:15
Hur mycket pengar har Greta Thunberg? Är Greta Thunberg rik? Nyheter24 har tagit en titt på miljöaktivistens ekonomi och inkomst.
21 Okt, 15:50
Många är deltagarna i Robinson 2023. Men vem är det som tjänar mest?
20 Okt, 14:17
Eva Lundqvist utsågs till vd för lågprisjätten ÖoB 2021. Nyheter24 har tittat närmare på hennes lön för att se hur mycket ÖoB:s vd tjänar.
13 Okt, 15:22
Vill du räkna ut din månadslön till timlön, eller timlön till månadslön. Nyheter24 reder ut hur du ska tänka för att få bättre koll.
23 Sep, 12:35
Lönesamtal på gång? Då finns det några viktiga saker du bör tänka på. Läs om argumenten att lyfta för att få högre lön här.
23 Sep, 11:15
Regeringens höstbudget innebär lägre skatt för alla löntagare, eller de som börjar jobba. Hur påverkar det din plånbok?
21 Sep, 15:45
"Det sitter i väggarna" på SVT gör succé år efter år. Men hur mycket tjänar programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér egentligen?
1 2 3 4 ... 25