Stockholm

Följarna i sorg efter Gunilla Perssons bilder: "Jag gråter när jag ser..."

Gunilla Persson
Gunilla Persson är chockad över skadorna de hittade på hennes mammas kropp. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Gunilla Persson har länge tagit hand om sin mamma Iris, som är 96 år gammal. Men nyligen upptäckte Gunilla fruktansvärda skador på Iris kropp, som nu får Gunillas vänner och följare att förfäras.


Läs mer

Den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson, 62, har en väldigt fin relation till sin mamma Iris, 96. Gunilla har slagits med näbbar och klor i många år för att hennes mamma Iris ska få adekvat vård i Los Angeles där Gunilla bor med mamman och sin dotter Erika Persson, 20. 

Erika pluggar just nu så hon är inte hemma i huset i i Pacific Palisades lika ofta som tidigare.

Den senaste tiden har Gunilla uppdaterat sina följare om sin mammas tillstånd. Iris drabbades nyligen av sepsis, ett livshotande tillstånd som tidigare kallades för blodförgiftning. Iris Persson fick antibiotika, blodtransfusioner och blodtryckshöjande mediciner. 

Gunilla Perssons mamma Iris Persson har brutit lårbenet och bäckenbenet 

Men det visade sig senare att det inte bara var sepsis som Iris Persson drabbats av. Nu berättar Gunilla Persson att hennes mammas lårben är helt avbrutet och att hennes bäckenben är brutet på två ställen.  

I sin blogg berättar Gunilla att de hade en vårdgivare boende hos dom i fyra dagar, och att det är under den vårdgivarens arbetspass som Iris skadat sig. Iris vårdas i en sjukhussäng med galler runt.

"Som ni vet är ju mamma sängliggande, orolig och helt beroende av god vård", skriver Gunilla i sin blogg.

Gunilla skriver att det inte finns någon tvekan om att hennes mamma måste ha ramlat ur sängen.

"Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tänka att det här kunde hända. En människa som utger sig för att vara vårdgivare kommer in här och skyddar inte mamma när hon vänder på henne och orsakar att hon faller ur sängen! Jag har ännu inte kommit över chocken", skriver Gunilla.

Gunilla Persson har polisanmält vårdgivaren: "Hoppas att monstret får skaka galler"

Gunilla Persson har nu polisanmält vårdgivaren och agenturen för grov misshandel.

"Jag hoppas att monstret får avtjäna sitt straff och skaka galler under en längre tid", skriver Gunilla vidare.

Gunilla berättar att hennes mamma är alldeles för svag för att opereras som de skulle göra med en yngre patient, och att hon inte kommer att dö av ett benbrott, men att de starka smärtstillande medicinerna kan döda henne.

Gunilla Persson säger att hon nu har polisanmält vårdgivaren och agenturen. Bildkälla: Stella Pictures.

Följarna i chock efter bilderna på Iris Perssons skador

I kommentarsfältet är Gunillas läsare bestörta, och flera som skriver in och visar sitt stöd berättar även att de själva jobbar inom vården och att de aldrig har sett något liknande.

Några kommentarer lyder:

"Som omvårdnadspersonal gör detta mig otroligt ledsen att läsa och se. Jag går en utbildning via mitt jobb nu, palliativ omvårdnad och hur viktigt det är få ett värdigt liv ända till slutet. Att vården är personcentrerad och hur smärtlindring inte bara är läkemedel utan även beröring, samtal, att finnas där. Att få leva tills man dör kort sagt."

"Men snälla nån, det gör så ont att läsa och se bilder på din älskade mamma. Jag har svårt att förstå…när jag läste till undersköterska på slutet av 80-talet så inpräntades vi med…behandla som du själv vill bli behandlad."

"Hur kan detta hända? Jag har jobbat 35 år i äldreomsorgen varav 15 år på ett demensboende. Jag har aldrig hört om något liknande. Har de tappat din mamma ur sjukhussängen?"

"Det gör ont ända in i själen av att höra detta, fruktansvärt. Är sjuksköterska och jobbar på sjukhus, har aldrig vart med om det du beskriver. Kramar från mig"

"Jag saknar ord, men hoppas att din mamma snart blir bra igen och kan komma hem till dig. Så där får man bara inte göra mot de äldre. Kramar till både dig och din mamma"

"Vad fruktansvärt, jag gråter när jag ser bilderna. Jag finner inga ord för detta fruktansvärda som ni får utstå."

Gunillas blogginlägg kan du läsa här. Vi vill varna för extremt starka bilder.
Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.