Deltagarna i På spåret 2022
Nio av deltagarna i årets upplaga av "På spåret" har gjort högskoleprovet. Men hur gick det för dom? Det har Nyheter24 tagit reda på. - Foto: Stella Pictures, Vilhelm Stokstad/TT Bild. Bilden är ett montage.

På spåret 2022: Det hade årets deltagare i resultat på högskoleprovet

Camilla Läckberg, Hanna Hellquist, Jonatan Unge och Johar Bendjelloul är några av de svenska kändisar som tävlar i "På spåret" i år. Men hur gick det för dom på högskoleprovet? Nyheter24 har tagit reda på deras resultat.


"På spåret" har gått varmt på SVT sedan 1987. Bara tre år har "På spåret" inte sänts – det var 1989, 1992 och 1994. Ingvar Oldsberg var programledare från starten, men sedan 2009 har Kristian Luuk, 56, roddat programmet som lockar miljontals tittare.

Kristian Luuk. Bildkälla: Stella Pictures.

På spåret 2022: De är årets deltagare 

Den 18 november är det premiär för årets säsong, och deltagarna i årets omgång av "På spåret" är en färgstark klick av svenska kändisar, artister, journalister och författare. I grupp 1 tävlar Marie Agerhäll och Fritte Fritzson, Lena Nordlund och Niklas Källner samt Ina Lundström och Hanna Hellquist.

I grupp 2 kommer Hasse Aro och Camilla Läckberg, Emma Peters och Christopher Garplind samt Cecilia Düringer och Jonatan Unge tävla.

Och sist men inte minst har vi grupp 3. Där ser vi Jason Diakité och Marcus Samuelsson, Marit Bergman och Karin Bojs samt Josefin Johansson och Johar Bendjelloul.

Två gånger per år ges högskoleprovet, och tidigare har Nyheter24 skrivit om vad de svenska partiledarna fick på högskoleprovet – och både Ebba Bush och Jimmie Åkesson fick faktiskt samma resultat...

Nu har Nyheter24 grävt i arkiven och tagit reda på hur det gick på högskoleprovet för de kändisar som tävlar i "På spåret". Men det var långt ifrån alla i årets upplaga av "På spåret" som svettades på högskoleprovet – det visade sig att bara nio deltagare i årets omgång av "På spåret" har skrivit högskoleprovet.

På spåret 2022: Det hade årets deltagare på högskoleprovet

Fredrik "Fritte" Fritzon, 51, är en mångfacetterad prick. Hur många kan skryta om att de är både arkitekter och komiker? Men det kan Fritte göra! När han gjorde högskoleprovet så gick det riktigt bra – han fick 1.80 i resultat.

Journalisten och radioprofilen Ina Lundström, 39, har vi hört i "Ring P1" och "Karlavagnen". Men riktigt, riktigt folkkär och poppis blev Ina som en av programledarna av podden "Flashback Forever" som hon har tillsammans med Emma Knyckare och "Scroll-Mia". Ina Lundström, som tävlar i första gruppen, har även hon gjort högskoleprovet. Hon fick 1.70 i poäng.

Scroll-Mia, Emma Knyckare och Ina Lundström ligger bakom podden "Flashback Forever". Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Hanna Hellquist, 42, är en hyllad krönikör, författare, programledare och radioprofil som de allra flesta någon gång har hört "Morgonpasset i P3" där hon var programledare mellan 2009-2020. Hanna har även synts i "Alla mot alla" där hon vann både första och sjätte säsongen. Men nu är det alltså dags för "På spåret" för Hanna. Så hur gick det för Hanna Hellquist på högskoleprovet? Jo, hon fick 1.40 i poäng på högskoleprovet.

Hanna Hellquist. Bildkälla: Stella Pictures.

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 48, gjorde minst sagt bra ifrån sig när hon skrev högskoleprovet. Hon fick 1.90 poäng. Camilla har själv skämtat lite om sitt höga resultat – och delat ut en lättsamma känga till prins Daniel.

"En reflektion: Daniel hade 0.1 på högskoleprovet - och blev prins. Jag hade 1.9 - och blev inte prinsessa. Livet är inte rättvist", skrev Camilla på Twitter år 2011.

Camilla Läckberg. Bildkälla: Stella Pictures.

Skådespelaren Emma Peters, 44, känner de flesta igen från humorgruppen "Grotesco" som hon varit en del av sedan 2005. Utöver det har vi sett Emma Peters i tv-serier som "Fartblinda" och "Bonusfamiljen". När Emma Peters skrev högskoleprovet så fick hon 0.80 poäng.

Emma Peters. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Cecilia Düringer, 43, är läraren och programledaren som faktiskt har vunnit "På spåret" en gång redan. Tillsammans med Jonatan Unge kammade hon hem vinsten förra säsongen. Och inte gick det illa för Cecilia när hon gjorde högskoleprovet. Hon fick 1.40 på högskoleprovet.

Förra årets "På spåret"-vinnare – komikern Jonatan Unge, 43, har även han skrivit högskoleprovet. Hans resultat blev 1.00 poäng.

Jonatan Unge. Bildkälla: Vilhelm Stokstad/TT Bild

Ni vet uttrycket "lampan lyser men ingen är hemma"? Ja, det stämmer onekligen INTE in på journalisten och författaren Karin Bojs, 63. Hon utbildade sig till journalist vid Göteborgs universitet och har ett förflutet som vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter. 

Karin Bojs har även kammat hem en del utmärkelser genom åren. Hon är hedersdoktor vid Stockholms universitet och fått Kunskapspriset som delas ut av Nationalencyklopedin och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin. När Karin Bojs skrev högskoleprovet så gick det minst sagt finfint – hon fick 1.90 poäng. Japp, samma resultat som Camilla Läckberg!

Karin Bojs. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Programledaren Johar Bendjelloul, 47, är programledare och journalist. Precis som flera andra av årets deltagare så har Johar tidigare tävlat i "På Spåret". Tillsammans med Josefin Johansson gick han till final 2019/2020, men vann det året gjorde istället Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg

När Johar skrev högskoleprovet så fick han 1.70 i poäng. Inte illa!

Johar Bendjelloul. Bildkälla: Stella Pictures.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felicia Book har sadlat om helt – det gör hon idag

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

2 timmar sedan
Tuva Novotny har, under hela sina karriär, varit mycket hemlighetsfull kring sitt privatliv. Under smygpremiären av "Allt och Eva" visade hon dock upp sina två döttrar på röda mattan.

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

2 timmar sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

2 timmar sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

3 timmar sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

3 timmar sedan
Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.